Een legendarische avond: Celebrating Prince in Silt

Een buitengewone avond staat op het punt Silt te betoveren met ‘Celebrating Prince’, een eerbetoon aan het onsterfelijke genie van popicoon Prince. Onder leiding van voormalige leden van ‘The New Power Generation’ belooft deze avond een oprechte hulde te zijn aan de unieke energie en creativiteit van Prince, doordrenkt met respect en bewondering. Mis deze hemelse samensmelting van muzikale grootsheid niet.

Op dinsdag 9 juli wordt Silt het epicentrum van muzikale magie met ‘Celebrating Prince’, een avond gewijd aan het erfgoed van het onsterfelijke icoon. Verankerd in de kern van dit buitengewone eerbetoon zijn leden van Princes legendarische begeleidingsband ‘New Power Generation’.

Een onsterfelijk popicoon

Het onverwachte verlies van popicoon Prince in 2016 liet een onuitwisbare leegte achter in de muziekwereld. Hij was niet alleen een icoon maar ook een van de meest invloedrijke artiesten in de geschiedenis van de moderne muziek. Hits zoals ‘Purple Rain’, ‘1999’ en ‘Sign of the Times’ zijn tijdloze monumenten geworden in de muzikale canon. Zijn genie strekte zich uit tot ver buiten de podia, als producer en filmcomponist. Maar het was vooral zijn liveoptreden dat legendarisch was, met marathonshows die doordrenkt waren van ongeëvenaarde energie en virtuositeit. Een cruciaal element van die onvergetelijke live-ervaringen was zijn band, waarvan ‘The New Power Generation’ de meest prominente en geliefde was.

Een eerbiedige hulde

‘Celebrating Prince’ wordt gepresenteerd als “het dichtst bij Prince dat je kunt komen”. Het is niet zomaar een tributeband, maar een oprechte ode aan de unieke energie en creativiteit die Prince definieerden. Elk nummer wordt doordrenkt met diep respect en bewondering van voormalige bandleden voor hun legendarische frontman. Verwacht een explosieve mix van funk, pop en soul, doordrenkt met de geest van Prince zelf.

Een hemelse samenkomst

In de line-up van ‘Celebrating Prince’ vinden we enkele van de meest prominente namen uit de NPG, waaronder Morris Hayes, de legendarische muzikale directeur van de band en een van Princes langst dienende medewerkers. Ook Tony M, de oorspronkelijke rapper van de NPG, en de charismatische zanger MacKenzie zullen het podium betreden. Samen zullen ze het publiek meenemen op een meeslepende reis door de muzikale erfenis van Prince, van funky grooves tot epische ballades.

Zomers muzikaal feest

Voor Alain Bloeykens van Silt is de toevoeging van ‘Celebrating Prince’ aan het zomerse programma vanzelfsprekend. “Ons aanbod van concerten is buitengewoon divers, maar de komst van ‘Celebrating Prince’ voegt een exclusieve dimensie toe aan onze prachtige evenementenzaal. Het is een match made in heaven die zeker een onvergetelijke avond belooft.”

Tickets voor dit unieke evenement zijn verkrijgbaar via www.middelkerke.be/silt/kalender.

(Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)