Een laatste groet aan Stef Dehollander

In Kemmel werd op 19-08-2023 groots afscheid genomen van Stef Dehollander, een prominente figuur in Heuvelland. De bekende inwoner was betrokken bij het Nieuw Wulvergems Toneel en de Zoetemarkt en was vroeger eigenaar van het café Het Labyrint.

Kemmel, 19-08-2023, 10:30 uur, Uitvaartcentrum Demuys, Kemmel

Het rustige Kemmel werd zaterdagochtend ontwaakt door de stroom mensen die kwamen samenstromen bij uitvaartcentrum Demuys. Ze kwamen allen samen om om 10.30 uur een laatste eer te bewijzen aan Stef Dehollander, de gekoesterde ziel van Heuvelland die ons vorige week verliet op de respectabele leeftijd van 74 jaar.

Een leven in dienst van cultuur en gemeenschap

Stef was niet zomaar een Heuvellander. Zijn liefde voor het podium en het lokale erfgoed bracht hem bij het Nieuw Wulvergems Toneel, waar hij zijn creatieve energie kwijt kon. Daarnaast was hij een drijvende kracht achter de Zoetemarkt, een evenement dat vele inwoners en bezoekers wist te bekoren.

Van café tot icoon in Kemmel

Wie door Kemmel wandelde en even stopte bij ‘t Gapertje, het charmante bronzen beeldje in het hart van het dorp, stond wellicht even stil bij de geschiedenis ervan. Tegenover dit beeldje, stond vroeger Stef’s eigen café, “Het Labyrint”. Een plek van samenkomst, verhalen en warmte.

Het afscheid was groots en eervol, met vele aanwezigen die het leven en de nalatenschap van Stef vierden. Een eerbetoon aan een man die zoveel betekende voor zijn gemeenschap.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )