Een laatste groet aan Max Szechtman, de voormalige gemeenteraadslid en ondernemer van Knokke-Heist

Knokke-Heist neemt afscheid van zijn voormalige gemeenteraadslid Max Szechtman, die na een lange, moedige strijd tegen longkanker overleed in het AZ Zeno. Geboren op 30 juli 1956 in Brussel en getrouwd met Ratiani Eliso, was Max een liefhebbende vader van drie kinderen: Natan, Elliott en Eliza. Hij bereikte de respectabele leeftijd van 66 jaar.

Het leven van Max in de lokale politiek

Szechtman zette zich van 2007 tot en met 2012 in als gemeenteraadslid voor Knokke-Heist. Zijn enthousiaste en onvermoeibare inzet voor de lokale economie en de vzw Toerisme droeg bij aan zijn erkenning als een krachtige voorstander van de lokale ondernemers.

Een begenadigd ondernemer

Buiten de politieke arena was Max een succesvol ondernemer. Sinds 1978 was hij actief in de textiel- en vastgoedsector. Ook waagde hij zich aan de culinaire wereld en baatte hij een pizzazaak uit in de Piers de Raveschootlaan. Zijn ondernemersgeest reikte echter verder dan de traditionele bedrijfssectoren.

Max en de media

In 2008 richtte Max de Kneistikrant op, een lokaal medium bedoeld om nieuws en informatie binnen de gemeenschap te verspreiden. Dit initiatief weerspiegelde zijn voortdurende inzet voor Knokke-Heist, waar hij een gerespecteerd en geliefd figuur was.

Het laatste vaarwel

De begrafenis van Max vond reeds plaats op vrijdag 28 juli op het kerkhof van de Mutuelle Juive d’Inhumation in de gemeente Kraainem. Hij zal worden herinnerd als een toegewijd gemeenteraadslid, een begenadigd ondernemer en vooral als een geliefde echtgenoot en vader.

(Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)