Een innoverende stap voor Koksijde: De groendienst verwerft een technologisch-ecologische gietarm en watertank

23 augustus 2023, 16:00 uur Locatie: Koksijde, België

Een moderne stap voor groenbeheer

De groendienst van Koksijde heeft vandaag zijn technologische arsenaal uitgebreid met de verwerving van een geavanceerde gietarm en bijbehorende watertank. Deze vernieuwde middelen zullen een integraal onderdeel worden van de stedelijke inspanningen om het groen langs openbare wegen, waaronder bloembakken en bomen, te onderhouden.

Efficiëntie en gemak staan voorop

Het meest opmerkelijke aan deze nieuwe toevoeging is het gebruiksgemak. De bediening van de gietarm en de controle over de waterstroom kan volledig vanuit de cabine worden uitgevoerd, wat betekent dat slechts één medewerker nodig is voor het begieten. Dit niet alleen bevordert de efficiëntie, maar ook de veiligheid doordat alle bewegingen nauwlettend vanuit de cabine kunnen worden gemonitord.

Technologie afkomstig van een lokale partner

De eer voor deze technologische vooruitgang gaat naar het bedrijf RAWA, gevestigd in Alveringem. De samenwerking tussen de lokale firma en de gemeente Koksijde benadrukt de toewijding van de regio aan duurzaam en lokaal ondernemerschap. Voor deze innovatie is een bedrag van 75.765,60 euro, inclusief btw, neergeteld. Een investering die de gemeente ziet als een langdurige bijdrage aan de stedelijke groenstrategie.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be