Een icoon van verfijning en toewijding vertrekt op vredige wijze

Een icoon van verfijning en toewijding, André Vandewoude, stichter van Dranken Vandewoude, is vredig heengegaan in woonzorgcentrum Zilvervogel te Reninge. De geschiedenis van dit brouwersgeslacht, dat teruggaat tot 1868, werd getekend door verandering en de overgang naar de drankenhandel. Zijn uitvaartplechtigheid vindt plaats op 4 november om 13.30 uur in de Sint-Niklaaskerk te Diksmuide.

In de serene omgeving van woonzorgcentrum Zilvervogel, in het betoverende landschap van Reninge, hebben we op zaterdag 28 oktober afscheid moeten nemen van een ware legende. André Vandewoude, een man van 95 jaren jong, heeft zijn laatste adem uitgeblazen. Zijn naam zal voor altijd verbonden blijven aan de schatkist van Dranken Vandewoude.

Een overgang naar nieuwe horizonten

De historie van Dranken Vandewoude is doordrenkt van tijdloze traditie en toewijding. Jarenlang had deze onderneming zijn thuisbasis in het pittoreske Pervijze, maar in het jaar 2020 stak de ondernemingsgeest de horizon over en vond een nieuw thuis op een bedrijventerrein in Veurne. De verhuis markeerde een frisse start, en André Vandewoude stond aan het roer van deze transformatie.

Een erfenis die teruggaat tot 1868

André Vandewoude, een naam die weerklinkt als een echo uit vervlogen tijden, is geboren in een familie van brouwers. De wortels van deze brouwersdynastie reiken diep tot het jaar 1868. Echter, in 1955, geconfronteerd met de titanische concurrentie van de grootmachten in de brouwsector, stopte de familie Vandewoude met het brouwen van hun goddelijke brouwsels en richtten zij hun focus op de wereld van dranken. Een besluit dat hun bestemming zou veranderen en hun naam synoniem maakte voor kwaliteit en toewijding.

Een afscheid in stijl

De uitvaartplechtigheid ter ere van André Vandewoude zal plaatsvinden op zaterdag 4 november om 13.30 uur, en zal plaatsgrijpen in de majestueuze Sint-Niklaaskerk in de historische stad Diksmuide. Dit eerbetoon aan zijn leven en nalatenschap zal de harten beroeren van allen die hem hebben gekend en zijn invloed hebben gevoeld.

In memoriam

André Vandewoude, een naam die staat als een monument in de annalen van de Vlaamse zakenwereld. Zijn erfenis leeft voort, gedragen door degenen die de kunst van toewijding en excellentie in het vak omarmen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be