Een hartelijke ontmoeting: Ellesmere bezoekt Diksmuide

Diksmuidse deuren open voor Britse vrienden

Afgelopen weekend verwelkomde Diksmuide een delegatie van haar Britse zusterstad, Ellesmere. In de historische setting van het Diksmuidse stadhuis ontvouwde zich een reeks verrijkende activiteiten en ontdekkingen, die de nauwe banden tussen de twee steden benadrukten.

Diksmuide, met zijn rijke erfgoed en sprankelende cultuur, speelde een gracieuze gastheer, terwijl Ellesmere, vaak aangeduid als ‘Shropshire’s Lakeland’ in toeristische brochures, niet achterbleef in het tonen van zijn schoonheden. Naast Diksmuidse Burgemeester Lies Laridon, zien we ook de populaire schepen Marc Deprez en Nadine Lamote en echtgenote op de foto, ook Ronny Vanhooren, de reporter op rust van De Standaard/het Nieuwsblad was van de partij.

De natuurlijke schoonheid van Ellesmere

De ‘meres’ van Ellesmere, meren gevormd tijdens de laatste ijstijd, zijn een wonder op zich. Deze wateren worden niet gevoed door externe waterlichamen, maar door het omringende land. Hierdoor zijn ze een broedplaats voor een breed scala aan watervogels en een overvloed aan flora, waardoor ze een droom worden voor elke natuurliefhebber.

De unieke Britse sfeer van Ellesmere

Maar de meren zijn slechts een facet van Ellesmere’s rijke mozaïek. Het stadje zelf ademt een distinctieve Britse charme uit. Het lijkt wel alsof je een scène uit een BBC-serie binnenwandelt of jezelf verliest in een schilderij van een Engelse meester. De straten nodigen uit tot rustige wandelingen, terwijl de serene aanblik van eenden en zwanen die op het water dobberen een idyllische sfeer creëert.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be