Een groene revolutie: Zero waste week Tielt-Ruiselede 2024

Een week vol activiteiten rond duurzaamheid en bewustwording vindt plaats van 13 tot en met 19 mei in Tielt en Ruiselede. De Zero Waste Week, georganiseerd door diverse lokale instanties en gedragen door een gemeenschap van betrokken burgers, nodigt uit tot reflectie en actie voor een schonere, eerlijkere wereld.

Van 13 tot en met 19 mei ontvouwt zich een bijzondere gebeurtenis in Tielt. Voor de derde maal wordt de Zero Waste Week gevierd, een ode aan duurzaamheid en bewustwording. Een week doordrenkt met activiteiten die ons uitnodigen tot reflectie en actie. Dit jaar verwelkomt Tielt ook de gemeente Ruiselede in dit harmonieuze streven naar een betere wereld.

Het doel van zero waste

Te midden van een wereldwijde strijd tegen overbodig afval en verkwisting, rijst de Zero Waste Week op als een baken van hoop. In een tijd waarin onze planeet kreunt onder de last van onnodige verpakkingen en verspild voedsel, biedt deze week inspirerende oplossingen. Het is een roep om verandering, een symfonie van mogelijkheden die ons allen verenigt in de zorg voor onze thuis, de aarde.

Een eerlijkere textielketen

Dit jaar werpen we een bijzondere blik op de textielindustrie, een sector waarin eerlijkheid en rechtvaardigheid vaak ver te zoeken zijn. Doorheen de activiteiten van de week willen we de sluier optillen die de ware impact van onze kledingkeuzes verhult. Het is een uitnodiging tot bewustwording, tot het erkennen van de verborgen prijs die betaald wordt voor goedkope mode.

Een gemeenschappelijke inspanning

De Zero Waste Week Tielt-Ruiselede is het resultaat van een gezamenlijke inspanning. Gedragen door de Mondiale Raad Tielt, vzw WOP!, Avansa Mid- en Zuidwest, Stad Tielt, Gemeente Ruiselede, en een schare gemotiveerde burgers, organisaties en scholen, wordt deze week een waar festijn van verbinding en inspiratie. Samen streven we naar een wereld waarin duurzaamheid en respect voor onze planeet centraal staan.

(Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)