Een glimp(s) achter de schermen: “Marie-Antoinette” in Kasteel van Wijnendale

14 augustus 2023, 10u45 – Kasteel van Wijnendale, Torhout

Een nieuw hoofdstuk in muzikaal spektakel

Diep verscholen in het groen, tussen de eeuwenoude bomen van het Wijnendale bos, onthult het Kasteel van Wijnendale een fascinerend verhaal. Hier, te midden van een decor vol geschiedenis, starten op maandag 14 augustus de repetities van het grandioze musicalspektakel ‘Marie-Antoinette’.

De voeten van Liesbeth Roose, afkomstig uit Tielt en de ster van het stuk als Marie-Antoinette, betreden samen met die van haar collega’s uit de hoofdcast het podium. Onder hen Jervin Weckx, die de rol van Koning Louis August vertolkt, Lien Van den Bossche, Joke Van Robbroeck, Jens Broes, Andres Vercoutre, en de jonge talenten Nooni Merchiers en Minne Beeusaert, die afwisselend de rol van Charlotte zullen belichamen.

De magie van theater komt tot leven

Bij het vallen van de eerste noot, onder begeleiding van de talentvolle regisseur en auteur Luc Stevens, komt het decor tot leven. Als toeschouwer voelt men de historische resonantie van elke steen van het kasteel, alsof kasteelheer Jérôme Matthieu de Wynendaele zelf door de gangen loopt, getuige van het moderne spektakel dat zijn thuis transformeert.

Van repetitie naar werkelijkheid

Het repetitieschema voor de dag was een intense, maar vruchtbare ervaring. De repetitie, vol met decorwissels en het perfectioneren van elke scène, liep van 10u45 tot ongeveer 12u15.

Een wereld te ontdekken

Wie nieuwsgierig is naar het verbluffende decor in opbouw, kan een kijkje nemen op de video hieronder. Voor prachtige foto’s van het decor kunt u er hieronder ook nog enkele vinden.

Afsluitende woorden

Het publiek kan zich opmaken voor de feestelijke opening en première op 7 september, met daaropvolgende voorstellingen vanaf 10 september. Voor tickets en meer informatie, bezoek https://www.historalia.be/marie-antoinette/.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be