Een frisse wind in az West: Dr. Maha Dib deelt haar verhaal

Dr. Maha Dib, een gerenommeerde pediater, heeft zich onlangs bij az West in Veurne gevoegd. Met een rijke carrière die zich uitstrekt van Beiroet tot Parijs, brengt ze een schat aan ervaring en een diepe passie voor kinderzorg. Ze vertelt over haar reis, de uitdagingen en de schoonheden van het werken in België en haar liefde voor haar vak.

Van Beiroet naar Veurne: een reis van vastberadenheid en toewijding

Sinds kort verrijkt Dr. Maha Dib, een toegewijde kinderarts met een imposant palmares, het team van az West. Deze vrouwelijke arts is niet enkel een erudiet in haar vakgebied, maar ook een weergave van veerkracht en aanpassingsvermogen.

Ze studeerde aan de gerenommeerde Franse Universiteit van Beiroet en vervolgde haar opleiding in neonatologie en pediatrie in het romantische Parijs. Haar carrière bracht haar vervolgens naar het Libanese privéziekenhuis waar zij meer dan twee decennia hartstochtelijk haar kennis en expertise in dienst stelde van de neonatologie-afdeling.

Het keerpunt: Van de kusten van Libanon naar het Vlaamse land

2019 was voor Libanon een jaar van onrust. Een financiële crisis teisterde het land, waardoor zelfs basisvoorzieningen in de gezondheidszorg schaars werden. Voor Dr. Dib werd de zorg voor haar kinderen, de wens voor een kwalitatieve Europese opleiding en de zoektocht naar stabiliteit een drijfveer voor verandering.

Een serendipiteit in de vorm van een recruiter die haar LinkedIn-profiel tegenkwam, zorgde voor een kentering. Az West Veurne werd haar nieuwe haven, een plek waar ze niet alleen haar expertise kon delen, maar ook haar kinderen een veilige toekomst kon bieden.

Een harmonie van culturen

België en Libanon, op het eerste gezicht zo verschillend, vertonen volgens Dr. Dib verrassend veel gelijkenissen. Waarden zoals respect, diversiteit en een focus op familie voelden voor haar vertrouwd aan. Bij az West ervaart ze een warme collegialiteit en een omgeving waar zowel patiënten als collega’s aanvoelen als familie.

Het Belgische gezondheidssysteem, met zijn gestructureerde aanpak en balans, maakt indruk op Dr. Dib. Ze merkt op dat haar master in gezondheidsmanagement hier volledig tot zijn recht komt.

Passie voor kinderen en hun welzijn

Haar keuze voor de kindergeneeskunde is een samensmelting van twee passies: machines en kinderen. De neonatologie, met haar intensieve zorgen en machines, was de perfecte brug tussen deze twee werelden. Haar empathie en liefde voor kinderen maken van haar niet enkel een arts, maar ook een vertrouwenspersoon voor zowel ouders als hun kroost.

Uitdagingen en de Belgische charmes

Taal blijft een uitdaging voor Dr. Dib, maar haar vastberadenheid is evident. Ze is volop bezig met het leren van het Nederlands om nog beter te kunnen communiceren met haar patiënten.

Op persoonlijk vlak is ze gecharmeerd door de Belgische Bourgondische levensstijl. De liefde voor goed eten en drinken, en het vermogen om hard te werken en toch te genieten, fascineert haar.

In haar vrije tijd geeft ze zich over aan sport, vooral tennis, en verdiept ze zich graag in politieke en financiële boeken.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be