Een feestelijk eerbewijs aan de stille helden van Middelkerke

Dit artikel belicht het essentiële werk van vrijwilligers in Middelkerke, met een speciale nadruk op hun onschatbare bijdrage aan diverse aspecten van het gemeenschapsleven. Het onderstreept ook de behoefte aan nieuwe vrijwilligers voor cruciale functies, zoals gemachtigd opzichters voor schoolkinderen.

Met een smakelijk feestontbijt zette het gemeentebestuur zijn vrijwilligers in de schijnwerpers. “Onze vrijwilligers zijn onmisbaar in onze dagelijkse werking. We zijn zo dankbaar dat we op hen kunnen rekenen”, zegt Natacha Lejaeghere.

Een onmisbare rol in het dagelijkse weefsel

Bevoegde schepen Natacha Lejaeghere verwelkomde samen met de andere leden van het Middelkerkse schepencollege 182 vrijwilligers op een uitgebreid feestontbijt in Silt. “Dagelijks rekenen onze diensten op de ondersteuning van heel wat vrijwilligers. Die helpen ons bij uiteenlopende taken. Op onze recepties en huwelijken, als toilettoezichter tijdens evenementen, in de bib, achter de bar van het cultuurcentrum, maar ook in het lokaal dienstencentrum of woonzorgcentrum. Onze vrijwilligers maken het verschil. Niet alleen voor publieksfuncties, maar zeker ook voor broodnodige minder opvallende taken.”

Een eervolle huldiging voor trouwe dienst

“Sommige vrijwilligers beschouwen we op den duur als echte collega’s. Hun waarde is onschatbaar, daarom namen we vandaag ruim de tijd om onze vrijwilligers met minimum 10 jaar engagement uitgebreid te huldigen. Het is enorm hartverwarmend om hun betrokkenheid en inzet zo te mogen belonen”, besluit Natacha Lejaeghere.

Gemotiveerde krachten gezocht voor cruciale rol

“Momenteel zijn er zo’n 400 vrijwilligers bij ons geregistreerd, maar toch zitten we nog met enkele knelpuntberoepen”, vermeldt Sandra. Zij is samen met Annick de contactpersoon voor alle gemeentelijke vrijwilligers. “We doen een warme oproep naar vrijwilligers die tijdens de schoolspits de kinderen en ouders over het zebrapad begeleiden. Daar kampen we soms nog met tekorten en zeg nu zelf… ’t is toch mooi om voor de veiligheid van onze schoolgaande kinderen te zorgen. We voorzien een correcte vrijwilligersvergoeding en kandidaten krijgen een opleiding van de lokale politie.”

Jouw kans om het verschil te maken in Middelkerke

Wil je vrijwilliger worden bij Middelkerke? Registreer je dan via www.middelkerke.be/vrijwilligers.

(tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)