Een fatale keuze: Ongeval na vlucht uit politiehanden

14-08-2023, 12:45, Centrum Rumbeke, Roeselare

In de schaduw van het middaguur, in het bruisende hart van Rumbeke, ontvouwde zich een drama. Een jonge Roeselarenaar van 23 jaar oud, beladen met een levenslang rijverbod, raakte verwikkeld in een tragisch verkeersongeval. Dit nadat hij met zijn bromfiets de benen nam bij het zien van de politie.

Rumbeke’s middagdrama

Het centrum van Rumbeke was getuige van dit fatale spel tussen kat en muis. Bij het zien van de verkeersdienst van politiezone RIHO besloot de jongeman een poging tot ontsnapping te wagen, scheurend richting de Izegemsestraat.

Onheil bij de Kwadestraat

In zijn vlucht dwaalde hij af naar smalle paadjes, als een haas die zijn achtervolgers hoopt af te schudden. Echter, toen hij bij het kruispunt van de Kwadestraat aankwam, sloeg het noodlot toe. Zonder blikken of blozen stortte hij zich de straat op, recht in het pad van een aanstormende auto.

Verleden komt boven drijven

Na het ongeluk werd de jongeman, slechts lichtgewond, naar het AZ Delta vervoerd. Een daaropvolgende drugstest wees uit dat hij onder invloed was. Zijn geschiedenis met de politie, getekend door talrijke verkeersovertredingen, kwam als een spook uit het verleden weer bovendrijven. Een verleden dat hem eerder een levenslang rijverbod opleverde.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be