Een eervolle tocht door de geschiedenis: Poppieswalk

Op 16 september nodigt de Poppieswalk wandelaars uit om de geschiedenis en het landschap van de Westhoek te ontdekken. Deze wandelroute is een eerbetoon aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog en belooft een unieke ervaring.

16 september, Zonnebeke en Ieper

De Westhoek herbergt niet alleen een rijke geschiedenis maar ook een verbluffend landschap. Op 16 september nodigt de Poppieswalk – Western Front Trail uit om beide te ontdekken, wandelend in de voetsporen van de dappere mannen en vrouwen uit de Eerste Wereldoorlog.

In de schijnwerpers: Westhoek en de Western Front Way

Deze organisatie zet zich in om de schoonheid van de Westhoek en de talloze Eerste Wereldoorlog herdenkingssites prominenter op de kaart te zetten. Daarbij hoort ook de promotie van het befaamde project Western Front Way.

Van een soldatendroom naar een levendige herinnering

Het jaar 2018 markeerde het begin van een ambitieus plan: het creëren van een wandelroute die zich uitstrekt langs de volledige Westerse frontlijn. Deze zogeheten Via Sacra – Western Front Way heeft als doel om de herinnering aan de miljoenen slachtoffers van de Grote Oorlog levend te houden. Alexander Douglas Gillespie, een jonge soldaat die in 1915 het leven liet in de slag om Loos, schreef enkele maanden voor zijn dood over zo’n wandelroute. Het was zijn droom.

Samenwerking brengt dromen tot leven

Met de gezamenlijke inspanningen van de werkgroep Flanders Trails, lokale wandelclubs, de Stad Ieper en de gemeente Zonnebeke, komt op 16 september deze droom tot leven. De Poppieswalk / Western Front Trail viert dit jaar haar derde editie.

Keuze uit vier avontuurlijke routes

Afhankelijk van je conditie en avontuurlijke instelling kun je kiezen uit trajecten van 25, 35, 60 of 80 km. Elke route biedt een unieke ervaring, van het groene pad door de Zonnebeekse bossen tot de historische bezienswaardigheden zoals de Menenpoort in Ieper.

Meer dan alleen een wandeling

De Poppieswalk is niet enkel een fysieke uitdaging, maar vooral ook een eerbetoon aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog. Geniet onderweg van zorgvuldig geselecteerde bevoorradingspunten en verrijk je ervaring met extra elementen die de geschiedenis tot leven brengen.

Vier je prestatie

Aan het eindpunt wacht een feestelijke ontvangst met muziek waar je samen met anderen kunt terugblikken op je wandelprestatie.

Mis deze unieke ervaring niet

De eerste 500 inschrijvingen zijn al binnen en de Poppieswalk belooft een internationaal evenement te worden. Schrijf je in vóór 14 september en verzeker je plaats.

Meer informatie is beschikbaar op www.poppieswalk.be.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be