Een duurzame revolutie op de werkplek

Sinds dinsdag 5 september en nog tot en met maandag 18 september 2023 waait er een duurzame wind door West-Vlaanderen. De welbekende ‘Testkaravaan komt eraan!’ voert campagne bij vier prominente bedrijven, namelijk CAW Centraal West-Vlaanderen, DL Chemicals, Ter Potterie en De Nieuwe Notelaar. Met een imponerend aantal van 81 enthousiaste deelnemers, tonen de werknemers van deze bedrijven hun groene hart.

Een proefrit naar de toekomst

De filosofie achter deze beweging is eenvoudig doch krachtig: werknemers krijgen de kans om innovatieve vervoersmiddelen te ervaren. Dit is een initiatief van de Provincie waarbij 85 duurzame transportmiddelen, variërend van elektrische fietsen tot treinpassen, gratis worden aangeboden voor twee weken. Een uitgelezen kans om de dagelijkse routine een frisse draai te geven en bij te dragen aan een schonere toekomst.

Samenwerking in 2023

Hoewel vier bedrijven de spotlight stelen, mogen we niet vergeten dat vele andere bedrijven dit jaar ook hun steentje bijdragen aan het initiatief. Met meer dan 7.200 werknemers die betrokken zijn, wordt de toon gezet voor een groenere werkomgeving.

Meer dan alleen testen

De werknemers die reeds duurzaam pendelen, worden niet vergeten. Zij kunnen zich ook registreren en maken daardoor kans op mooie prijzen. Dit toont aan dat het initiatief niet alleen draait om innovatie, maar ook om waardering.

Afsluiting in stijl

Elke campagne verdient een waardige afsluiting. Daarom worden de feestelijkheden opgeluisterd met prijsuitreikingen en gedenkwaardige fotomomenten op verschillende locaties.

Tien jaar van groene innovatie

2023 markeert de tiende editie van deze revolutionaire campagne. In de afgelopen jaren hebben bijna 10.000 deelnemers gezamenlijk meer dan 2,3 miljoen duurzame kilometers afgelegd. Dit initiatief heeft niet alleen een directe impact gehad in termen van verminderde CO2-uitstoot, maar ook op de perceptie van duurzaamheid in het woon-werkverkeer.

Uitbreiding naar de gemeenschap

De Testkaravaan breidt haar invloedssfeer uit door ook naar gemeenten en hun bewoners te trekken. In 2023 krijgen de inwoners van diverse gemeenten de kans om de voordelen van duurzaam vervoer uit eerste hand te ervaren.

Voor meer informatie: Steven Leenknegt, Dienst Strategie & Ontwikkeling – Communicatie. Tel: 0491 96 71 01 Email: steven.leenknegt@west-vlaanderen.be

Tekst door Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be