Een dromerige reis door Sint-Pieters: de magie van fotografie

25 augustus 2023, Sint-Pieters, Brugge – 14:00 uur

Het pittoreske Sint-Pieters, een Brugse deelgemeente, verwelkomt liefhebbers van beeldende kunst en cultuur met een tentoonstelling die uitnodigt tot verwondering: ‘Phantasos, dromen van een dorp’. Het decor? De historische pastorie van Sint-Pieters, die dit weekend ook het toneel is voor het jaarlijkse evenement ‘Pastorie Préférée’.

De essentie van een gemeenschap vastgelegd

Wie Sint-Pieters door de lens van Sammy Roelant bekijkt, wordt meegezogen in een wereld vol detail en emotie. Drie jaar lang dook Sammy in het hart van deze wijk, vastberaden om zowel de opmerkelijke als de alledaagse momenten vast te leggen. Met de bewoners in de hoofdrol vertellen zijn foto’s het verhaal van een gemeenschap vol leven en karakter. Een zorgvuldige selectie van 40 beelden, uitgekozen door Pascal Cornet, Sylvie Crutelle en Gert Jochems, wordt tentoongesteld.

Weekend vol verrassingen

Het openingsweekend belooft een rijk palet aan activiteiten. Naast de betoverende beelden van ‘Phantasos’ nodigt ‘Pastorie Préférée’ bezoekers uit voor diverse evenementen. Van een intiem huiskamerconcert door Peter De Blieck op 2 september tot de persoonlijke rondleidingen door Sammy Roelant op 3 september. En op 6 september? Een verrijkende dialoog tussen Lennart Claeys en Dalilla Hermans in de voortuin van de pastorie, waarbij toekomstvisies voor Brugge centraal staan.

Praktische details

De tentoonstelling ‘Phantasos, dromen van een dorp’ is kosteloos te bezichtigen van 25 augustus tot 15 september, tussen 14u en 17u op weekdagen. Voor de evenementen van ‘Pastorie Préférée’ is vooraf inschrijven een must. Meer informatie is beschikbaar via patrick.anthone@mintus.be of op Facebook via facebook.com/pastoriepreferee.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be