Een dramatische zondag in Kemmel

Kemmel, een dorp in het hart van Heuvelland, werd gisterenavond omstreeks 17uur opgeschrikt door een diep tragische gebeurtenis.

Het ondenkbare gebeurt

Op een rustige en warme zondagnamiddag, terwijl de bladeren ritselden en kinderen lachten, veranderde een speelmoment in een nachtmerrie. Een tienjarige Franse jongen, die met de onschuld van zijn leeftijd speelde, hing aan een voetbalgoal in het openbare speelterrein. Een ongelukkig moment volgde. De horizontale balk kwam los en belandde met een fatale slag op de hals van de jongen.

Directe hulp kan niet baten

Bijna onmiddellijk na het voorval schoten omstanders te hulp. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en vochten vastberaden voor het leven van de jongen. Ondanks hun vastberaden inspanningen en snelle reactie, werd de jongen in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het tragische nieuws dat hij het niet had gehaald, verspreidde zich als een sombere schaduw over het dorp.

Onvoorzien ongeval

De eerste aanwijzingen en getuigenverklaringen suggereren dat dit een onfortuinlijk ongeval was, een tragische samenloop van omstandigheden op een plaats waar vreugde en spel centraal zouden moeten staan.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )