Een culinaire revolutie: Pascal Vanneste en Delhaize presenteren gezonde knapperige lekkernijen

29 augustus 2023, 12:20 uur – Syntra West Food Lab, Roeselare

Van idee tot supermarktschap

Als herfstbladeren vallen de innovatieve ideeën bij Syntra West, met de nadruk op smaakvolle culinaire ervaringen. Hier is het waar het gezegde “The proof of the pudding is in the eating” zijn ware betekenis krijgt. Pascal Vanneste, een alumnus van Syntra West, heeft onder dit motto een voedingsinnovatie tot leven gebracht die binnenkort de schappen van Delhaize zal sieren.

Reis naar succes

In de turbulente wereld van voedselproductie, waar maar liefst 80% van alle nieuwe producten al snel weer van de markt verdwijnt, heeft Pascal’s doorzettingsvermogen en inzicht hem een zeldzame triomf opgeleverd. Deze reis van concept tot creatie was geen solitaire onderneming. Zijn vorming bij Syntra West’s Industrial Food Innovation speelde een centrale rol in zijn triomfantelijke reis.

Het belang van voorbereiding

Syntra West biedt toekomstige voedselvisionairs de instrumenten om niet alleen creatief te zijn, maar ook strategisch en weloverwogen. Pascal benadrukt het belang van deze opleiding in zijn eigen succesverhaal. De kennis die hij opdeed, stelde hem in staat om valkuilen te vermijden en kansen te herkennen, waardoor hij zowel tijd als geld kon besparen.

Netwerken en passie

Naast het leren van de kneepjes van het vak, bood Syntra West Pascal de mogelijkheid om waardevolle connecties te maken binnen de R&D-afdelingen van voedingsbedrijven. Zijn ambitie, gekoppeld aan zijn uitgebreide netwerk, heeft geleid tot de creatie van “Crush”, een assortiment plantaardige Bites voor oven en Airfryer. Dit gamma belichaamt Pascal’s visie van gezond, maar smaakvol voedsel en zal exclusief verkrijgbaar zijn bij Delhaize tegen het einde van 2023.

Toekomstige voedselpioniers

Voor hen die geïnspireerd zijn en ook hun stempel willen drukken op de voedingsindustrie, kan de Industrial Food Innovation cursus bij Syntra West de wind onder hun vleugels zijn.

Voor meer details over de opleiding kan men contact opnemen met: Melanie Van Ryckeghem | Product manager Horeca & Food, melanie.vanryckeghem@syntrawest.be | 078/353 653 | www.syntrawest.be

Belangrijke data: Infomoment Industrial Food Innovation – 2 september 2023 Startdatum opleiding – 6 december 2023, Roeselare

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be