Een confrontatie op de Gistelsesteenweg in Oudenburg

Op 9 september 2023 vond een aanrijding plaats op de Gistelsesteenweg in Oudenburg tussen een bestelwagen en een personenwagen, respectievelijk bestuurd door een 37-jarige man uit Oudenburg en een 32-jarige vrouw uit Veurne. Ondanks de botsing was er alleen materiële schade en de bestelwagen moest worden weggesleept.

Op een kalm moment in Oudenburg, waar de zon zijn laatste stralen aan de horizon werpt en de schemering haar zachte kleed over de stad legt, werd de rust op de Gistelsesteenweg abrupt verstoord. De datum was 9 september 2023, het tijdstip 18:12 uur.

Een ontmoeting van metaal

In de glans van de avondlichten kwamen een bestelwagen en een personenauto onverwacht met elkaar in contact. De bestelwagen, een getrouwe metgezel van een 37-jarige inwoner van Oudenburg, en de personenauto, het verlengstuk van een 32-jarige dame uit Veurne, raakten verstrengeld in een dans van ongewenst contact.

Schade zonder tranen

Wonder boven wonder was er, ondanks de intensiteit van de botsing, enkel stoffelijke schade te betreuren. Een zilveren voering in een anderszins grijze wolk. De bestelwagen, echter, leed het meest. Zijn verwondingen waren dermate ernstig dat hij niet meer in staat was zijn weg te vervolgen. De takeldienst werd opgeroepen om het gekneusde voertuig naar een veiligere plaats te vervoeren.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be