Een brug tussen werelden: Anzegem en Pèrèrè vieren vijf jaar verbintenis

1 september 2023, 12:47, Gemeente Anzegem, De Vierschaar 1, 8570 Anzegem

De kracht van verbinding

In een wereld waar grenzen meer dan ooit vervagen, herinnert Anzegem ons eraan dat ware rijkdom schuilt in het delen van kennis en ervaring. Het stedenband-initiatief, dat in 2018 zijn eerste schreden zette, heeft tussen Anzegem en de Afrikaanse gemeente Pèrèrè uit Benin een diepgaande verbinding gevestigd. Een band die meer is dan symbolisch – het is een levende, ademende uitwisseling waarin beide gemeenschappen floreren.

Een reis van wederzijds begrip

In de voetsporen van hun bezoek aan Pèrèrè in 2022, zal Anzegem van 7 tot en met 13 september een delegatie uit deze Afrikaanse parel verwelkomen. Deze dagen zullen gevuld zijn met bezoeken aan de scholen, het recyclagepark en andere hoekstenen van de Anzegemse gemeenschap.

Vieren in stijl

Het hoogtepunt van deze bijzondere week? Een grandioos Pèrèrè-feest op 9 september aan de Kleine Kluis, Gijzelbrechtegemstraat 42, Anzegem. Dit feest zal niet enkel een viering zijn van muziek, dans en gezelligheid, maar ook een hernieuwing van de beloften en ambities van dit bijzondere partnerschap. Caroline Gennez, Minister van Ontwikkelingssamenwerking, zal hier ook haar visie delen.

Een avontuurlijke toets: de zoektocht van de Wereldraad

In een luchtigere noot, nodigt de Wereldraad de inwoners van Anzegem uit voor een boeiende digitale quiz vanaf 18 september. Dertien weken, dertien vragen, en de uitdaging om een verborgen vat bier – of een equivalent drankpakket – op te sporen in de gemeente. Durf jij het avontuur aan?

Inschrijvingen en meer informatie over beide evenementen zijn te vinden bij Schepen Davy Demets, te bereiken via davy.demets@anzegem.be of op het nummer 0478 91 97 45.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )