Een betoverende tocht door het hart van de IJzervallei

De wandelclub De IJzerstappers organiseert op 23 september de derde editie van de IJzerbroekentocht in Reninge, met routes variërend van 5 tot 24 km. De tocht verkent de prachtige IJzervallei en haar unieke landschap.

Het juweel van Reninge toont zich opnieuw

De sierlijke dans van de weerspiegelende wateren van de IJzervallei wacht opnieuw op wandelaars die hun schoenen willen doordrenken met avontuur en natuurlijke pracht. De derde editie van de IJzerbroekentocht, georganiseerd door de gerespecteerde wandelclub De IJzerstappers, belooft een oogstrelende ontdekkingsreis te worden.

Uniek en toegankelijk voor iedereen

De mystieke schoonheid van de IJzervallei en haar kenmerkende broekenlandschap opent haar armen voor zowel jong als oud, ervaren wandelaars als vrijetijdsgenieters. Vanaf het eerste licht om 07:00 uur ‘s ochtends tot 15:00 uur in de middag verwelkomt het O.C. Oud Gemeentehuis in Reninge elke enthousiaste ziel.

Keuze te over voor deelnemers, met afstanden variërend van een kinder- en rolstoelvriendelijke 5 km tot een uitdagende 24 km die de charmes van Oostvleteren en het pittoreske Brabanthoek onthult.

Een vernieuwde kijk op het klassieke parcours

Terwijl het hart van de tocht – de majestueuze IJzerbroeken – ongewijzigd blijft, heeft het parcours subtiele wijzigingen ondergaan, die de ervaring verdiepen en de ontdekkingsreis verrijken.

Word deel van een wandelende legende

Voor diegenen die wensen deel te worden van deze nobele gemeenschap van IJzerstappers, staat de deur altijd open. Hans Wallyn, de toegewijde secretaris, is beschikbaar voor alle geïnteresseerden. Het lidmaatschap biedt niet alleen de kans om deel uit te maken van een traditie, maar biedt ook voordelen zoals verzekering voor alle wandelactiviteiten gedurende het hele jaar.

De IJzerstappers nodigen alle media uit om deze bijzondere gebeurtenis te beleven en te delen. Voor dieper inzicht en informatie staat de vereniging open voor gesprekken.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be