Een avond met Lien Willaert en Jan Verheyen

Een gedenkwaardige avond staat voor de deur met Lien Willaert en Jan Verheyen, waarbij de diepgaande inzichten van Verheyen in de Vlaamse filmindustrie worden gecombineerd met de filmische pracht van “Het Geheugenspel”. Mis deze unieke kans niet om de creatieve geesten achter deze film te ontmoeten!

Op de Vlaamse feestdag, donderdag 11 juli, is het tijd voor een buitengewone culturele ervaring in Koekelare. Lien Willaert en Jan Verheyen zullen hun aanwezigheid sieren met een avond die belooft te schitteren als een fonkelende ster aan de hemel. De voorverkoop is reeds begonnen, dus haast je om je plek te bemachtigen voor deze bijzondere gebeurtenis.

De wijsheid van Jan Verheyen

Om 18 uur zal Jan Verheyen het podium betreden en zijn inzichten delen in zijn lezing “Het succes van de Vlaamse film?”. Als een ware meester in zijn vak, met titels als “Dossier K.”, “Zot van A.”, “Het vonnis”, en “Red Sandra” op zijn naam, zal Verheyen niet alleen de schijnwerpers richten op de triomfen van de Vlaamse cinema, maar ook de schaduwzijden blootleggen. Verheyen, een insider in de filmwereld en een bekroond regisseur, zal met zijn kenmerkende verve en deskundigheid de mythen ontrafelen, nuanceren en aanvullen, terwijl hij het publiek vermaakt met anekdotes en welgekozen filmfragmenten.

Een filmische verleiding

Na Verheyens inspirerende lezing is het tijd voor een visuele traktatie. Om 20.30 uur betreden we de betoverende wereld van “Het Geheugenspel”, een Vlaams-Nederlandse productie gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicci French. Lien Willaert en Jan Verheyen hebben de moed gehad om voor het eerst een werk van dit beroemde schrijversduo naar het witte doek te brengen. Het resultaat is niets minder dan adembenemend en even spannend als het origineel!

Een unieke gelegenheid

Na de film blijven Lien en Jan nog even onder de sterrenhemel hangen, klaar om al jullie brandende vragen te beantwoorden over het creatieve proces en het succes van deze film. Het is een kans die je niet mag missen!

Praktische informatie:

  • 17.15 uur: De deuren openen.
  • 18.00 uur: Lezing door Jan Verheyen: “Het succes van de Vlaamse film?” gevolgd door een Q&A.
  • 19.30 uur: Pauze met gratis broodje voor alle tickethouders.
  • 20.30 uur: Vertoning van “Het Geheugenspel” in regie van Lien Willaert en Jan Verheyen, gevolgd door een Q&A.

Toegang is gratis, maar er geldt een reserveringskost van 2 euro. Dit omvat één ticket voor zowel de lezing als de film, plus een gratis drankje voor degenen die de lezing bijwonen.

(tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)**