Een artistieke “straattheaterfestivalzomerdag” in Diksmuide op 15 augustus: Markt op stelten XL

Op 15 augustus wordt Diksmuide een speelveld voor kunstenaars van over de hele wereld tijdens het Straattheaterfestival Markt op stelten XL. Van straattheater tot circusacts, de stad bruist van cultuur, muziek en entertainment voor alle leeftijden.

De stad ademt kunst en cultuur

Van internationale straat- tot poppentheater en circus: Diksmuide komt op 15 augustus tot leven met kunstenaars die zich, met zowel humor als gratie, laten gelden in verrassende voorstellingen. Elk pleintje in het stadscentrum en het weelderige stadspark vormen het toneel voor deze artistieke uitingen.

De muzikale ondertoon en zomerse klanken op het terras zorgen voor een bijna magische atmosfeer. Kinderen vinden hun plek in het uitgestrekte speeldorp op de Grote Markt, terwijl de Vismarkt een schat aan literaire vondsten biedt met een tweedehandsboekenmarkt.

Hoogtepunten van het festival

Op de Grote Markt wordt de dag gekenmerkt door een reeks uitzonderlijke voorstellingen. De act Compagnie Charlie belicht de innerlijke worstelingen en nostalgische verlangens van drie vrienden die in een boksring hun nieuwe huis proberen op te bouwen, terwijl hun gedachten afdwalen naar hun vaderland.

Ondertussen zal Tjoebie van Straatanimatie.eu het publiek verbazen en vermaken met zijn mysterieuze verschijning, terwijl De Cara-bella jong en oud betovert met bellen in alle maten en vormen.

In het Stadspark betovert Compagnie in Eigen Nat met hun voorstelling Artigianato, waarin twee mannen het verlies van een geliefde vriend herdenken door middel van hun artistieke talenten. Poppen-en figurentheater Ahoy neemt het publiek mee op een magische reis met hun voorstelling Retteketetteket!, terwijl Compagnie One Shot een spannend acrobatisch spektakel presenteert dat de grenzen van hun fysieke vermogens verkent.

Vismarkt – Begijnhof biedt een reis door tijd en ruimte met The Time Machine Travellers, waarbij het publiek wordt meegenomen op een fascinerende reis door verschillende tijdperken. Compagnie Fietswolven vertelt daarentegen het aangrijpende verhaal van een man en een hert in Gebroken Hert, een voorstelling vol fantasie en een vleugje duisternis.

Toegang en details

Alle voorstellingen en activiteiten zijn kosteloos te bezoeken.

Meer info op: https://www.bezoekdiksmuide.be/marktopstelten

(tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be).