Volle Midzomernachten: Sterren van Vlaanderen Schitteren in Oostende!

De Glans van Gloe

“Laat je verleiden door de magie van zonsondergangen, gespiegeld in de ogen van de beroemdste Vlamingen! De foto-expositie ‘Midzomernachten’ onthult een uniek panorama van de warme avondgloed, bevroren op de gezichten van Vlaanderens bekendste persoonlijkheden in het majestueuze decor van Oostende. Een onvergetelijke reis door persoonlijke banden met de zee en de stad Oostende begint vandaag in de Nieuwe Gaanderijen!”

Persoonlijke Verbindingen met Oostende Verweven in Midzomernachten

Een caleidoscoop van ervaringen wacht op je in de ‘Midzomernachten’ foto-expo, ontstaan uit de kruising van de paden van journalist Frank Buyse en fotograaf Kris Van Exel met bijna dertig illustere Vlamingen. De echo’s van spraakmakende gesprekken over leven, werk en de schoonheid van het bestaan, uitgewisseld onder het ritme van de golven en de zilte lucht van Oostende, vinden hun thuis in deze tentoonstelling. De geluiden van deze hartverwarmende gesprekken zijn vastgelegd in beeld, de echo’s hiervan doorgalmen in de interviews die in de zomers van 2020, 2021 en 2022 hun weg vonden naar De Krant van West-Vlaanderen.

Een Galerij van Glamoureuze Gezichten in Oostende

De organisator, Frank Buyse, straalt van trots: “We hebben een parade van beroemdheden ontvangen in Oostende, waaronder culinaire titanen als Piet Huysentruyt, theatermagnaat Wim Opbrouck, basketbal fenomeen Emma Meesseman, meesterfotograaf Stefan Vanfleteren en vele anderen. Elk van deze iconische figuren is op magistrale wijze vastgelegd tegen de achtergrond van de ondergaande zon, een locatie zo mooi dat het de adem beneemt van iedereen die het aanschouwt.”

De Mysterieuze Magie van Oostende en de Zee Ontsluierd

‘Midzomernachten’ is een unieke kans om de persoonlijke verhalen en diepe genegenheid voor de kust, de zee en Oostende te ontdekken door de ogen van deze iconische figuren. Je krijgt de kans om de meest inspirerende Vlamingen te bekijken en te begrijpen op een manier die nog nooit eerder is gepresenteerd, met de verhalen onthuld via QR-codes die het volledige verhaal van elke gast ontvouwen. Wordt uitgenodigd om de magie van de zee en Oostende te ervaren door de ogen van enkele van Vlaanderens meest inspirerende persoonlijkheden.

Het Creërende Duo Achter Midzomernachten

Het creatieve meesterbreinachter deze ontroerende verzameling is het dynamische duo bestaande uit de Antwerpse fotograaf Kris Van Exel en de Kortrijkse journalist Frank Buyse. Beiden hebben ze hun sporen verdiend in de wereld van media en creatieve expressie, en hebben ze hun unieke talenten gebundeld om deze buitengewone expositie te creëren.

De Tijdloze Schoonheid van Oostende Ontdekt

‘Midzomernachten’ is een eerbetoon aan Oostende en de tijdloze schoonheid die deze stad omarmt. Van 5 juli tot en met 12 september nodigen we je uit in de Nieuwe Gaanderijen om de bekendste Vlamingen te zien schitteren tegen de achtergrond van de mooiste zonsondergang aan de Belgische kust. Laat jezelf meevoeren door de betovering van de zee en ontdek met je eigen ogen waarom deze inspirerende persoonlijkheden zo verliefd zijn op de zee. Oostende wacht op je, klaar om haar verhalen te onthullen en je te omhullen met haar onmiskenbare charme.

Uitgegeven op dinsdag 4 juli 2023 om 15.44 u.

Bereid je voor om je hart te verliezen aan Oostende, net zoals deze beroemdheden dat deden. Je stad, je vragen, je zorgen en je reacties, allemaal vinden ze hun plek in deze onvergetelijke tentoonstelling. Wacht niet langer, Oostende roept!

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )