Duikinitiaties in Torhout

Het stedelijk zwembad bestaat 50 jaar en dat vieren wij het hele jaar door met een feestelijk programma. De twee Torhoutse duikverenigingen bieden tijdens de maand mei gratis snorkel- en duikinitiaties aan. In juni verwennen we de studenten met blokzwemmen en een Summer Swim-In. Elke eerste vrijdag van de maand is er brevetzwemmen.

Sinds 1 april 2019 bestaat het stedelijk zwembad 50 jaar. Deze verjaardag kunnen we niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan. Om de 50ste verjaardag te vieren organiseren wij het hele jaar door tal van activiteiten.

Kom zwemmen en win!
Onder alle zwemmers die komen zwemmen tijdens de publieke zwemuren, worden maandelijks 2 winnaars getrokken. De eerste krijgt een 20-beurtenkaart, de tweede een mooi badlaken.

Winnaars april
De gelukkige winnaars van de maand april zijn Liesbeth Ryckeboer en Rosa Schepens. Ook in mei en juni krijgen alle zwemmers een lotje bij elke publieke zwembeurt.

Gratis duik- en snorkelinitiaties
De twee Torhoutse duikverenigingen bieden in de maand mei gratis duik- en snorkelinitiaties aan.
Bij de Jaws kan je elke maandagavond van mei terecht van 21 tot 22 uur voor een gratis initiatie snorkelen.
Bij de Blue Dolphin kan je elke dinsdagavond van mei terecht van 21 tot 22 uur voor een gratis initiatie duiken. De minimum leeftijd is 12 jaar.

Je kan bij elke club één keer terecht voor een gratis initiatie. Inschrijven doe je per e-mail bij de betrokken clubs.
Jaws: santici@hotmail.com
Blue Dolphin: kristof.verschaeve1@telenet.be

Vrij duiken
Op zaterdag 25 mei tussen 14 en 17 uur is er vrij duiken. Voor deze activiteit moet je niet op voorhand inschrijven.

Blokzwemmen
“Studenten worden tussen het studeren door verwend met een gratis zwembeurt. In juni, kunnen alle studenten op vertoon van hun studentenkaart gratis komen zwemmen tijdens de publieke zwemuren. Dit is een ideale manier om te ontspannen tussen de drukte van het studeren en examens maken door”, zegt schepen van sport Rita Dewulf.

Summer Swim-In, de poolparty van de Summer Check-In
De jaarlijkse Summer Check-In, een organisatie van de jeugddienst, krijgt een sportief luikje. Wie de vakantie graag sportief inzet, kan op 21 juni tussen 14 en 16 uur in het zwembad terecht. Wat muziek, een niet-alcoholisch drankje, een gratis ijsje en ravotmateriaal brengen de jongeren meteen in vakantiestemming.

Brevetzwemmen
Elke eerste vrijdag van de maand is er brevetzwemmen tussen 18.15 en 21 uur. Wil je een brevet van orka, 100 meter of 1500 meter? Meld dit even aan de kassa en bij de redder en uw lengtes worden geteld.

Meer info:

Heidi Trio
Sportdienst
050 22 11 80
sport@torhout.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *