Duik in het Mysterie van het Onontdekte Oudenburg: Een Fietsavontuur dat Je Niet Mag Missen!

In het pittoreske stadje Oudenburg, waar historische charme en moderne levendigheid elkaar ontmoeten, breekt een betoverende zomeractiviteit aan, perfect getimed met de start van het vakantieseizoen. De ‘Onbekend Oudenburg’ fietstocht, een parel van een evenement, nodigt de avontuurlijke geesten uit om hun fietsen te pakken, de wind in hun haren te voelen, en te trappen langs de verborgen paden en juweeltjes van de stad.

De dynamische burgemeester van de stad, Anthony Dumarey (Open Vld), heeft een inspirerende boodschap voor alle avonturiers en natuurliefhebbers: “In de tijd van de corona hebben we geleerd dat men niet ver hoeft te gaan om plezier te hebben en nieuwe ervaringen op te doen. Onze diensten hebben daarom unieke fiets- en wandeltochten samengesteld die u door de pracht en praal van Oudenburg leiden. Elk jaar zullen we bij de start van de zomervakantie een zoektocht lanceren om onze stad te herontdekken, met bijzondere aandacht voor onze unieke deelgemeenten.”

De ‘Onbekend Oudenburg’ fietstocht, een parel van een avontuur, is vernieuwd en staat klaar om u mee te voeren op een onvergetelijke tocht langs de verborgen schatten van Roksem en Westkerke. Laat je verleiden door het beroemde hotel van Oudenburg, verlies jezelf in de verbluffende schoonheid van de rozenplantage op de Vanderkinderenweg, en ontdek andere onbekende schatten die wachten om ontdekt te worden.

De tocht van 11 kilometer start en eindigt bij de majestueuze Sint-Michielskerk van Roksem (Pastoriestraat 14), waarbij deelnemers worden uitgedaagd met raadsels die langs de route worden geplaatst. De antwoorden kunnen na de tocht worden opgevraagd via toerisme@oudenburg.be, wat een extra laag van opwinding en mysterie toevoegt aan dit fietsavontuur.

Dus, waar wacht je nog op? Pak je helm, spring op je fiets en maak je klaar om de verborgen juweeltjes van Oudenburg te ontdekken! De brochure voor deze tocht is beschikbaar om te downloaden op www.oudenburg.be/onbekendoudenburg, of kan fysiek worden afgehaald bij het stadhuis (Weststraat 24), sporthal Ter Beke (Bekestraat 16), de bibliotheek (Hoogstraat 17) en bij de gezellige horecazaken Sfeerbistro d’ Abdij en Bar Trottoir (Marktstraat 1). Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur en ontdek wat Onbekend Oudenburg allemaal te bieden heeft!

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )