Duik in de toekomst: Aanleg van Grasduinens zwemparadijs in Bredene gaat van start

Een nieuwe horizon in recreatie

Op de uitgestrekte velden van domein Grasduinen, waar het groen van de bomen zich vermengt met de rijke historie, luidt vandaag een nieuw tijdperk in. Daar beginnen S&R en THV Vanhout–ACH Bouw, toonaangevende namen in de bouwwereld, aan hun minutieuze voorbereidende werken voor wat binnenkort het kroonjuweel van het domein zal worden: een state-of-the-art zwembad.

Dialoog en transparantie op de voorgrond

Het is een ambitieus project, en burgemeester Steve Vandenberghe is er duidelijk trots op. “Communicatie staat centraal in dit proces,” benadrukt hij. “We zetten in op regelmatige updates om iedereen op de hoogte te houden van de voortgang.” Een bewijs van deze belofte was al te zien toen recentelijk de eerste informatieve brief werd bezorgd aan de bewoners die het dichtst bij domein Grasduinen wonen.

Minimalisatie van overlast: een gezamenlijke verantwoordelijkheid

Geen enkel bouwproject gaat zonder zijn uitdagingen, en de mogelijke hinder voor de inwoners is daar één van. Maar de aannemer is vastbesloten. Met maatregelen zoals het niet starten van de werkzaamheden vóór 6 uur in de ochtend en zorgvuldige logistieke planning via de toegangsweg van het domein Grasduinen in de Duinenstraat, wordt er actief gewerkt aan het minimaliseren van eventuele overlast.

Veiligheid en toegankelijkheid voorop

De veiligheid rondom de bouwplaats krijgt de hoogste prioriteit. Solide Heras-hekwerken en strikte toegangspoorten zullen het terrein afschermen. Hoewel de ingang via de Duinenstraat tijdelijk onbruikbaar zal zijn, garandeert het stadsbestuur dat het domein via alternatieve routes – zoals de Zandstraat, Koningin Astridlaan en twee toegangspunten in de Klemskerkestraat – bereikbaar blijft voor het publiek.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be