Dubbele Winter Magie: Oostende Bloeit op met Twee Sprankelende Kerstmarkten

Oostende, Vlaanderen’s meest geliefde winterstad, staat op het punt de feestvreugde te verdubbelen. Naast het traditionele Winter in het Park in het Leopoldpark, verwelkomt de stad nu ook een tweede kerstmarkt op het Wapenplein.

Van Leopoldpark naar Wapenplein: Een Winterse Reis

Toerisme Oostende vzw bundelt de krachten met dezelfde organisator als de vorige edities, Look i Like. Het resultaat? Een betoverende ervaring die zich uitstrekt over de hele stad. Oostende maakt zich op om voor minstens drie jaar hét winterparadijs van Vlaanderen te worden, een plek waar inwoners en bezoekers in volle teugen van de feestdagen kunnen genieten.

Leopoldpark: Een Winterse Feest

Het Leopoldpark zal opnieuw getransformeerd worden tot een magisch winterland, compleet met kerstchalets, een drijvende schaatspiste en een sfeervolle schaatsbar. Ook zal er een authentieke paardenmolen zijn en een prachtige ‘Weihnachtspiramide’, omgeven door typische kerstchalets.

Wapenplein: Het Nieuwe Hart van Kerstvreugde

Het Wapenplein krijgt dit jaar voor het eerst een eigen kerstmarkt. Drie sfeerzones, zorgvuldig gepland met zicht op de lokale horecazaken, zullen het plein opfleuren. De lokale horeca krijgt ook de kans om samen een kerstbar uit te baten. Het geliefde Huis van de Kerstman, de grote kerstboom en de attractie Sapin Magique zullen deel uitmaken van het feestelijke decor.

Samenwerken voor een Sprankelende Winter

Burgemeester Bart Tommelein verheugt zich op de groei van de feestelijkheden. “De maand december is dankzij ‘Winter in Oostende’ de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toeristische topperiode,” zegt hij. “Met een extra kerstmarkt op het Wapenplein creëren we samen met de lokale handelaars een extra sfeervolle ervaring voor de eindejaarsshoppers.”

Drie Jaar van Dubbele Magie

Deze dubbele kerstmarkt opstelling is gepland voor ten minste de komende drie jaar, als onderdeel van een totaalpakket aan winterevenementen waarbij beleving en verwondering centraal staan. Toerisme Oostende vzw is momenteel druk bezig met het vormgeven van het volledige programma.Oostende nodigt inwoners en bezoekers uit om te genieten van deze dubbeldikke winterpret, waarbij de hele stad zich hult in een feestelijke wintergloed. 

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *