Duatlon in Langemark verwelkomt jonge sporters

Locatie: Centrum van Langemark
Datum: Zaterdag 23 september
Uur: Jeugdreeksen starten in de voormiddag, hoofdevenement start om 14.00u
Stad: Langemark

Een nieuwe generatie duatleten

De jaarlijkse duatlon, een vertrouwd beeld tijdens de kermis in Langemark, wordt dit jaar extra bijzonder door een primeur: jeugdreeksen in de voormiddag. Dit sportevenement, een fusie van hardlopen en fietsen, zal nu zowel jonge enthousiastelingen als ervaren sporters aantrekken.

Samenwerking met Triatlon Vlaanderen

Door de handen ineen te slaan met de sportfederatie Triatlon Vlaanderen, zet het lokaal bestuur van Langemark een stap richting grotere zichtbaarheid en bereikbaarheid voor duatleten. Deze samenwerking heeft als doel niet alleen de lokale inwoners van Langemark-Poelkapelle te betrekken, maar ook atleten uit diverse regio’s en van verschillende ervaringsniveaus.

Details van de competitie

Om 14.00u gaat het spektakel van start met zowel individuele atleten als duo’s. Voor degenen die een voorproefje van de sport wensen, begint de recreantencompetitie om 13.30u met een aangepast parcours. De keuze is aan de sporter: meedoen voor de kick, de ervaring of de pure competitiedrang.

Jeugd in de spotlight

Jonge sporters krijgen een podium in de voormiddag met jeugdreeksen. Afgestemd op verschillende leeftijdsgroepen, bieden deze reeksen afstanden die zowel uitdagend als haalbaar zijn. Deze introductie tot de duatlonwereld dient niet alleen om sportiviteit te bevorderen, maar ook om een nieuwe generatie te motiveren voor een actieve en gezonde levensstijl.

Duatlon voor kinderen:

  • 6-8 jaar: 10.30u – €10 (+adm.) | 200m lopen, 400m fietsen, 200m lopen
  • 9-11 jaar: 11.00u – €15 (+adm.) | 400m lopen, 800m fietsen, 200m lopen
  • 12-15 jaar: 11.30u – €15 (+adm.) | 800m lopen, 1200m fietsen, 400m lopen

Meer informatie

Voor meer details en inschrijvingen, bezoek www.lp.be/duatlon. Neem voor specifieke vragen contact op met de verantwoordelijke personen:

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be