Droogkast veroorzaakt woningbrand in Bredene: drie naar ziekenhuis

Een woningbrand in Bredene, veroorzaakt door een defecte droogkast, leidde tot de hospitalisatie van drie gezinsleden. Vader en dochter zijn reeds ontslagen, terwijl de moeder nog in het ziekenhuis verblijft. Het incident benadrukt het belang van het onderhouden van huishoudelijke apparaten.

Bredene, 12 februari – Een ogenschijnlijk alledaags huishoudelijk apparaat werd vanochtend de bron van een ernstige woningbrand in Bredene, waarbij drie gezinsleden noodgedwongen naar het ziekenhuis moesten worden overgebracht. Het incident benadrukt het verborgen gevaar in veel huishoudens: de droogkast.

De oorzaak snel achterhaald

Volgens eerste bevindingen en zonder de noodzaak voor een diepgaand onderzoek, werd snel duidelijk dat een defecte droogkast aan de basis lag van deze tragische gebeurtenis. Dit heeft het parket ertoe geleid om geen deskundige aan te stellen, gezien de onmiskenbare oorzaak.

Gezin deels herenigd

Van de drie getroffen gezinsleden konden vader en dochter na een kort verblijf in het ziekenhuis weer naar huis keren. Hun snelle ontslag brengt een zekere opluchting in wat ongetwijfeld een turbulente periode voor het gezin is. Echter, de moeder blijft nog onder medisch toezicht staan vanwege rookvergiftiging, een stille herinnering aan de gevaren die soms in het eigen huis schuilen.

Een waarschuwing voor huishoudens

Dit incident werpt een scherp licht op de noodzaak voor regelmatige controle en onderhoud van huishoudelijke apparaten. Wat vaak wordt gezien als een gemak, kan snel veranderen in een potentieel levensgevaarlijke situatie. Het benadrukt de verantwoordelijkheid van huiseigenaren om hun apparatuur te onderhouden en de waakzaamheid die nodig is om dergelijke ongelukken te voorkomen.

(Tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be)