Dronken motorrijder slipt in de Steenveldstraat in Torhout

TORHOUT, Steenveldstraat, 5 september 2023, 21:34 uur – Terwijl de eerste schemering over de Steenveldstraat viel, vond er een incident plaats dat de fragiliteit van het menselijk leven onderstreept. Het begon als een rustige avondrit, maar eindigde abrupt met het onfortuinlijke lot van een motorrijder.

De val van een avondrijder

Op die bewuste avond stuurde een 38-jarige man uit Kortemark zijn stalen ros door de Steenveldstraat, richting de Hillestraat. De bocht bij huisnummer 26, normaliter een bekende draai voor de vele automobilisten en motorrijders, werd die avond zijn struikelblok. Terwijl hij zijn snelheid matigde voor de bocht, begon het verraderlijke achterwiel van zijn motorfiets te slippen. Voordat hij het wist, werd hij van zijn motor geworpen, waarna hij met een verontrustende snelheid over het koude asfalt gleed.

Een onverwachte ontmoeting

Zijn oncontroleerbare glijtocht leidde tot een onfortuinlijke ontmoeting met een tegenligger, een auto, liefdevol bestuurd door een 79-jarige dame uit Torhout. Het was een hartverscheurend moment, waarbij staal tegen staal knalde. Hoewel beide bestuurders verrast waren, bleven ze, tegen alle verwachtingen in, grotendeels ongedeerd.

De prijs van onvoorzichtigheid

Hoewel de motorrijder lichtgewond was, bleek al snel dat hij zich aan de verkeerde kant van de wet bevond. Onder invloed van alcohol, zoals de positieve ademtest aantoonde, was zijn recht op rijden voor 6 uur ingetrokken, een herinnering aan het belang van verantwoord rijden.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )