Dromen van Marrakesh: Een betoverende reis naar Dar Sbihi

Laat je betoveren door de geheimen van Marrakesh en maak kans op een gratis verblijf in Dar Sbihi. Ontdek de pracht van de Rode Stad, ondergedompeld in Moorse pracht en praal. Voor meer informatie en om deel te nemen aan de wedstrijd, bezoek tips4tripsreisreportages@gmail.com en vergeet niet je antwoorden in te sturen voor 14 februari 2024.

Een magische ontdekking in de Marokkaanse Medina

2 november 2023, 09:00 uur, Marrakesh

In de wirwar van straten en steegjes van Marrakesh vind je een oase van rust en schoonheid: Dar Sbihi. Sybille Audoor, de gastvrouw van deze betoverende riad, begroet reizigers met een warme glimlach en een verfrissend kopje thee. Overal waar je kijkt, ademt de riad de sfeer van Marokko. Van de met de hand gesneden deuren tot de mozaïekmuren, elk detail is doordrenkt van lokale ambacht en traditie.

Een erfenis van passie en gastvrijheid

Sybille’s verhaal is er een van liefde voor Marokko en toewijding aan haar gasten. Na het overlijden van haar man, Mohamed Saâd, nam ze het roer van Dar Sbihi alleen over. Toch straalt ze nog steeds dezelfde passie en enthousiasme uit, waardoor elke gast zich meteen thuis voelt. Haar gastvrijheid is als een warme deken in de koele avond van Marrakesh.

Een duik in de lokale cultuur

Terwijl de drukte van de medina op de achtergrond gonst, is het alsof je een stap terug in de tijd zet. De kleuren, geuren en geluiden van Marrakesh komen tot leven, van de levendige soeks tot de rustige stadstuinen. En voor wie avontuur zoekt, biedt de omgeving van het Atlasgebergte een adembenemend decor voor wandelingen en ontdekkingen.

Een uitnodiging voor avontuur

Maar Marrakesh is meer dan alleen een plek voor rust en reflectie. Het is een bruisende stad vol leven en energie. Van de drukte van het Jamâa El Fna-plein tot de verborgen juweeltjes van de medina, elke hoek biedt een nieuw avontuur. En voor degenen die graag iets unieks willen ervaren, zijn er de lokale lekkernijen en ambachten om van te genieten.

Een wereld van mogelijkheden

Of je nu op zoek bent naar een moment van sereniteit of een avontuurlijke ontdekkingsreis, Marrakesh heeft voor elk wat wils. En met Dar Sbihi als je thuisbasis, ben je verzekerd van een onvergetelijke ervaring. Dus waar wacht je nog op? Laat je betoveren door de geuren en kleuren van Marrakesh en ontdek de magie van Dar Sbihi.

Praktische tips voor reizigers

Voor degenen die zich willen onderdompelen in de magie van Marrakesh, zijn hier enkele handige tips:

  • Vlieg rechtstreeks naar Marrakesh vanaf Brussel voor een vlucht van ongeveer 3,5 uur.
  • Geen visum nodig voor verblijven korter dan 3 maanden.
  • Wees voorbereid op de chaotische drukte van de souks en straten.
  • Vertrouw op lokale experts zoals Sybille voor advies over restaurants en cultuur.
  • Respecteer de lokale gewoonten, inclusief het vermijden van fotograferen zonder toestemming.

Weekendwedstrijd:

Win een Onvergetelijk Verblijf in Dar Sbihi

Maak kennis met onze nieuwe wedstrijd ‘Win je voucher voor gratis verblijf voor drie nachten in een standaardkamer voor twee personen in Dar Sbihi’. Graag de antwoorden op volgende vragen:

-Sinds wanneer is Dar Sbihi in Marrakesh geopend?
-Je kan rechtstreeks en telefonisch in het Nederlands boeken of informatie inwinnen. Op welk telefoonnummer van Dar Sbihi in Marrakesh kan dat?
-Wat is de prijs voor een overnachting met ontbijt in een mini-suite van Dar Sbihi?
-Wat is naam van het bekendste plein van Marrakesh?

Mail naar tips4tripsreisreportages@gmail.com met als titel ‘Hunkeren naar Afrika’ met daarbij je drie antwoorden. Opgelet, naam en adres zeker niet vergeten om geldig mee te doen en dat alles voor woensdagavond 14 februari 2024 om 18.00 uur. Opgelet; één antwoord per persoon en gezin. Ook meerdere antwoorden door één persoon insturen op verschillende mailadressen worden door onze zoekrobot er ongenadig uitgehaald en uitgesloten

Uitslag vorige ‘Tips4Trips’-Skiworld: winnen een voucher voor een shortski naar Frankrijk voor 2 personen (en dat voor 14/04/2024): Wim Vandeportaele uit Staden, Greet Urkens uit Oud-Turnhoiut en Elodie Geerts uit Hasselt.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be