Drietal schittert als hoppemonarchen na adembenemende verkiezingsavond

Tijdens de Poperingse Bier- en Hoppefeesten hebben Jolien, Charlotte en Marthe hun titel als Hopkoningin en eredames glansrijk verdedigd. Poperinge vierde feest met muziek, dans en liefdadigheid, terwijl de gemeenschap zich verheugt op de parade van de nieuwe hoppemonarchen.

Poperinge, 16 september, 22:00 – De Poperingse Bier- en Hoppefeesten, een jaarlijks spektakel dat het stadje in lichte beroering brengt, bood opnieuw een evenement om nooit te vergeten. Met veel stijl en flair toonden Jolien Cambie, Charlotte Cauwelier en Marthe Danneel aan het publiek dat zij het kroontje van Hopkoningin en haar eredames terecht dragen.

Tussen folklore en feest

Het festijn op de Grote Markt, verlevendigd door de vrolijke klanken en activiteiten voor de kleintjes, bood een dag vol enthousiasme. Je kon de kinderlijke vreugde voelen, gesteund door vrijwilligers van diverse jeugdverenigingen die hun hart en ziel legden in hun taken; van knutselwerken tot pannenkoeken bakken, het enthousiasme was overal te voelen.

De straten van Poperinge klonken als een symfonie, dankzij de Koninklijke Sint-Stanislasspeelschaar, Muziekvereniging De Volksvreugd Proven, Koninklijke Poperingse Harmonie Sint-Cecilia en DrumSpirit. Ze vervulden de stad met muziek, eindigend in een verbluffend spektakel op de Paardenmarkt.

Een nacht vol glans en glorie

De feesttent, gelegen op het Oudstrijdersplein, was het toneel van een verkiezingsavond die Poperinge nog lang zal heugen. Onder toeziend oog van 3200 toeschouwers maakten Jolien, Charlotte en Marthe hun opwachting. Het lokale kandidaat-trio, die hun wortels in Poperinge hebben en verbonden zijn door hun gemeenschappelijke KSA-ervaring, vertoonde een perfecte synergie.

De uitdagingen die het trio gedurende de zomer heeft voltooid, hebben niet alleen bijgedragen aan hun eigen groei, maar hebben ook een altruïstisch doel gediend; ze wisten een indrukwekkend bedrag van meer dan 1300 euro te verzamelen voor drie goede doelen.

Gepresenteerd door de charismatische Christophe Stienlet en muzikaal ondersteund door Bollaart en Melaerts, was het een avond vol energie. Gene Thomas voegde wat extra vonken toe, zodat de feesttent bijna explodeerde van vreugde.

Een nieuw begin

Met de verkiezing achter de rug kijken velen nu al uit naar de parade van morgen, waar het nieuwe trio van Hopkoningin en eredames de Poperingse menigte zal begroeten. De Hoppestoet beloofde vernieuwend te zijn, met frisse outfits, wagens en deelname van enkele nieuwe groepen. Het was 100 procent af!

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )