Dramatische vangst in Veurne: 40-jarige dief ingerekend na urenlange jacht in een maïsveld

Een zwoele zomerdag in Veurne nam een plotse wending wanneer een 40-jarige dief zijn schuilplaats vond in de diepe groene expanse van een maïsveld. Na een misdaad die hem een buit van meer dan 10.000 euro aan elektronica opleverde, waagde de man zich aan een spannende ontsnapping.

Speurtocht tussen het groen

De uitgestrekte velden van Veurne dienden als een bijna perfecte verstopplek. Maar met de vastberadenheid van Politiezone Spoorkin en de moderne technologie van drones werd de uitdaging aangegaan. Na vier intense uren, doorspekt met het geritsel van maïsbladeren en de zoem van de drone, wist de politie de dief te lokaliseren en in te rekenen.

Een herhalende geschiedenis van misdaad

Deze man, hoewel nu gevangen, was geen nieuwkomer in de wereld van misdaad. Eerdere escapades brachten hem naar steden zoals Luik, Ieper en recentelijk Waregem. Een opmerkelijk detail: bij elk van deze gelegenheden had hij het gemunt op differentieelschakelaars.

Gerechtigheid in zicht

Na zijn arrestatie is de verdere verantwoordelijkheid nu in handen van het parket van West-Vlaanderen, dat de komende stappen in het onderzoek zal coördineren en bepalen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be