Dramatische brand teistert zorginstelling in Poperinge

18 augustus 2023, 3:16 uur – Poperinge, Oostlaan

Een nachtelijke schrik

In het diepst van de nacht, wanneer de meeste bewoners van Poperinge in diepe rust verzonken lagen, werd de sereniteit van de Oostlaan ruw verstoord. Brandweer Westhoek kreeg om 3u16 een oproep over een uitslaande brand in een zorginstelling aldaar.

Bewoners in veiligheid gebracht

De nachtelijke hemel werd ontsierd door de hevige rookontwikkeling, een onheilspellend teken van het drama dat zich binnen de muren van de zorginstelling voltrok. Met spoed werden vijftig bewoners geëvacueerd, hun veiligheid vooropstellend. Dankzij de doortastende aanpak van de hulpdiensten vonden zij tijdelijk onderdak in een nabijgelegen rusthuis.

Coördinatie ten tijde van crisis

Tijdens deze beproeving werd het medisch interventieplan in werking gesteld. Een noodzakelijke maatregel om de evacuatie soepel en georganiseerd te laten verlopen, waarbij de gezondheid en het welzijn van de bewoners centraal stonden.

Brand bedwongen

De brand is, mede door de inzet van Brandweer Westhoek, onder controle gebracht. Terwijl de rook langzaam optrok, bleef de dankbaarheid voor hun onvermoeibare inzet hangen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.