Dramatisch ongeval in Oostenrijk: Belgisch echtpaar ternauwernood gered uit vurige chaos

Op 14-08-2023 ontsnapte een Belgisch echtpaar aan een dodelijke vlammenzee na een ongeval op de A1 in Haag, Oostenrijk. Hun auto kantelde door een klapband. Dankzij de snelle actie van een voorbijrijdende brandweerman werden ze gered.

14-08-2023, 14:00 uur, Haag, Oostenrijk

Verschrikkelijk drama op de Oostenrijkse A1
De Oostenrijkse A1-snelweg, die zich uitstrekt nabij de schilderachtige stad Haag, was het toneel van een schokkende gebeurtenis. Een Belgische man van 58 en een vrouw van 59 bevonden zich in een benarde situatie nadat hun voertuig kantelde, wat resulteerde in een potentieel fatale situatie.

Het noodlot slaat toe
Terwijl ze de snelweg doorkruisten, werd hun rit abrupt onderbroken door een verraderlijke klapband. Binnen enkele seconden raakte de bestuurder de controle kwijt, waardoor het voertuig op zijn zij belandde.

Toevallige held redt de dag
In deze kritieke momenten waarin elke seconde telt, verscheen er een redder in nood. Een alerte brandweerman, die toevallig langs de weg reed, snelde naar het omgekantelde voertuig. Met vastberadenheid en moed slaagde hij erin het zwaargewonde koppel te bevrijden, net voordat een woeste vlammenzee het voertuig opslokte. Deze tragische gebeurtenis benadrukt de fragiliteit van het leven en de buitengewone heldendaden die in tijden van crisis kunnen opduiken. De snelle actie van deze brandweerman voorkwam een nog groter hartzeer.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be