Dramatisch ongeval aan Oostendse haven

Oostende werd gisteren opgeschrikt door een tragisch voorval. Langs de Cruisekaai dreef het levenloze lichaam van een 29-jarige man. De stad en haar bewoners zijn diep geschokt door dit dramatische ongeluk dat zich zo dicht bij huis heeft afgespeeld.

Onfortuinlijke val bij reddingspoging

Het begon allemaal met een onschuldige wandeling. Twee mannen, familie van elkaar, wandelden zondagavond in de buurt van het Koninklijk Werk Ibis. Daar, bij een brugje over het kanaal, glipte een sleutelbos uit de hand van een van hen en viel in het koude, stromende water. Wat volgde was een reeks gebeurtenissen die hun lot bezegelde.

Verstrikt in de koude stroming

Met een mix van vastberadenheid en bezorgdheid probeerden de mannen van 29 en 21 jaar de sleutels terug te krijgen. Ze reikten naar elkaar uit, hopend op een succesvolle reddingsactie. Echter, het lot had andere plannen. De oudere man verloor zijn grip en gleed het water in. In een heldhaftige poging probeerde de jongere man hem te redden. Beiden werden echter overweldigd door de verraderlijk sterke stroming.

De hulpdiensten, waaronder brandweer en politie, snelden zich naar de Cruisekaai. Hoewel men al vreesde voor het ergste, bevestigde de politie al snel dat het inderdaad om de 29-jarige Oostendenaar ging. Zijn jongere metgezel, hoewel oorspronkelijk in kritieke toestand, is nu bij bewustzijn en herstelt.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be