Dokter Bruwierplein loopt vol voor 7e Cecilia feeste.

Wat heb je nodig voor een goed festival? Mooi weer, goede artiesten en veel drank.

Voor de 7de keer was er in Ichtegem de Cecilia feeste. De Copains een groep van vrijwilligers onder leiding van voorzitter Kris Deseintebein. De artiesten die dit jaar aanwezig waren zijn top voor zo’n festival. We organiseren dit gratis, iedereen is hier welkom wist Kris ons te vertellen van klein tot groot van jong tot oud. De muziek is voor iedereen bestemd.

we wisten dat dit een top affiche was en dat er veel volk ging komen. Bijna 3000 mensen op het plein, niemand deed ons dit voor. We willen ook graag onze sponsoren nog eens bedanken want zonder hun steun kunnen we dit niet gratis doen. Van de gemeente krijgen wij niets van steun. Maar het lukt ons telkens weer.

We hebben meerdere malen moeten vragen at de brouwer kwam want de drank begon te minderen en je wil natuurlijk nooit zonder drank vallen hé.

Goede artiesten brengen veel volk naar je plein.

De Copains hadden dit jaar gekozen voor ambiance. De eerste artiest was Johan Veugelers.

Johan Begon op zijn negende met het spelen van de accordeon. Maar in 2009 deed hij mee in Nederland aan Friends for music. Sinds 2011 is Johan lid van accordeonduo The Sunsets maar nu gaat hij solo met zijn accordeon om overal de mensen vrolijk te maken

Sam Gooris kwam met tal van zijn hits zoals Marijke, laat het gras maar groeien.

Sam Gooris kent iedereen wel vanuit de afleveringen van de Pfaffs, als man van Kelly en natuurlijk van zijn liedjes. Met Sam is het altijd ambiance, en dat was ook niet anders hier in Ichtegem.

en Sam zong samen met zijn grote vriend Sergio hun nieuwe nummer

Sergio liet het plein dan even terug blikken op de jaren negentig. en zoals we Sergio kennen zat de sfeer er in vanaf de eerste minuut

Frans Bauer zet plein op zijn kop

Iedereen kent hem wel, Franske voor de fans. hij was te zien op de tv in de serie “De Bauers” altijd even vrolijk, altijd klaar om eens een geintje te maken met iemand en altijd klaar voor zijn fans. Zaterdag was dit ook niet anders. Het volledige plein zette hij op zijn kop met zijn grote hits. hij startte en eindigde met zijn aller grootste hit “Heb je even voor mij” vanaf de noot dat hij zong was er ambiance en niemand stond dan ook stil.

zo vroeg hij twee mensen op het podium om mee te doen. ongelooflijk voor de twee personen. Een droom kwam uit voor hen. Dat Frans Bauer een graag geziene en gevolgde persoon is, is maar weer gebleken. Er kwamen mensen vanuit Nederland. Ook was er een familie gekomen vanuit Eeklo. Ze hadden nog nooit van Ichtegem gehoord, maar toen ze in Ichtegem aankwamen stond hen een leuke verrassing. Dit is een leuke gemeente.

Frans wist iedereen da ook te bekoren zo zong hij een ode aan Eddy Wally, en zelfs een Rammsteinke kon niet ontbreken.

Ook zijn hit “als sterren aan de hemel staan” zong hij. Het plein toverde om naar allemaal sterretjes toen hij vroeg aan iedereen om het lichtje van zijn mobieltje (zoals hij het zei) aan te steken.

Dit is de Nederlander die speciaal voor Frans was gekomen. Eerder op de avond zette hij even Sam Gooris voor schut toen Sam hem de microfoon voorschotelde zong hij tijdens het liedje van “O Marijke” Ik wil het met je doen. Sam Gooris noemde de Nederlander een oude snoeper.

Dit is de familie die speciaal vanuit Eeklo naar Ichtegem kwam.

Edje Ska & the Pilchards

Edje Ska & the Pilchards zijn geen onbekenden op de Cecilia feeste maar wel al een vaste waarde. Het reeds de derde keer dat ze optreden op de het festival. Anders sluiten ze altijd af maar dit jaar was dit anders. Maar niks veranderde aan wat ze deden. Het plein vermaken met de bekende liedje van de jaren 80, 90 en nu. De Pilchards een band die heel origineel is want alle muzikanten noemen Jean-Marie

Dorothee Vegas Like Maarten sloten de avond af.

Wie kent het duo Maarten en Dorothee niet van de radiozender Q-Music. Iedere ochtend starten zij met hun ochtend programma. Maar ook buiten de ochtendshow zijn ze veel te zien. Ze treden hier en daar op met hun DJ-set. Dit was nu ook op de Cecilia feeste. Ze sloten de geslaagde avond af met een daverend feest.

Edje Ska had nog een fijne boodschap.

Op naar 2023

Kris Deseintebein wist ons al te vertellen dat er zeker volgend jaar een vevolg komt.

Ze zitten in september al terug samen om te kijken welke artiesten ze kunnen vragen om er zeker weer zo’n topaffiche van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *