Diploma-uitreiking Techniekacademie Torhout

Op woensdag 15 mei vindt de diploma-uitreiking plaats van de Techniekacademie Torhout. Alle kinderen en ouders worden om 15.30 uur uitgenodigd in het Stadskantoor. Na het overhandigen van het diploma is er een receptie voor alle aanwezigen.

De Techniekacademie Torhout is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en STEM. In hun vrije tijd werden leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar uitgedaagd om problemen uit hun leefwereld op te lossen met techniek. Twee techniekmentoren stonden in voor de begeleiding. Gedurende 12 sessies van 2 uur gingen verschillende groepen enthousiast aan de slag.
De kinderen werden uitgedaagd rond 6 concrete projecten: ze maakten een periscoop, een memohouder, badproducten en een deurmatalarm. Ze programmeerden een zelfrijdend wagentje en bouwden een flatgebouw met windturbine.  Ze gingen ook één keer op actief bezoek naar een bedrijf in de omgeving (MAN West-Vlaanderen).

De Techniekacademie heeft impact!
Uit de bachelorproef van VIVES-studenten Sociaal Agogisch Werk leren we dat kinderen na deelname aan de Techniekacademie:
Meer ambitie hebben om zelf een technische job te doen!
Minder genderstereotiep denken over techniek

De Techniekacademie is een samenwerking tussen het Lokaal Bestuur Torhout en Hogeschool VIVES, met de steun van Scholengroep Sint-Rembert, Atheneum Eureka, Hout & Bouw, MAN West-Vlaanderen en provincie West-Vlaanderen.

In West- en Oost-Vlaanderen konden in totaal 1440 kinderen in 40 gemeenten proeven van techniek en zo hun technische geletterdheid opkrikken. De Techniekacademie is een erkende Vlaamse STEM-academie.  Meer info vindt u op www.techniekacademie-torhout.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *