Diksmuidse sportkampioenen gehuldigd

Afgelopen vrijdag werden de Diksmuidse sportkampioenen van 2021 gehuldigd. Zwemster Camille Bouden en sprinter Yoran Deschepper werden sportvrouw en -man van het jaar, zwemster Anaïs Delrue kreeg de titel sportbelofte en Danniël Bernaert ontving lof voor zijn indrukwekkende carrière als scheidsrechter.

Hoewel de looppiste, het zwembad of de grasmat hun geliefkoosde speelterrein is, ruilden verschillende sportkampioenen hun favoriete omgeving vrijdag even in voor het podium van CC Kruispunt. Tijdens een boeiende huldigingsceremonie werden diverse sporters bekroond voor hun knappe prestaties van het afgelopen jaar.

Diksmuids talent

Zwemster Anaïs Delrue (ROSC) werd eerder al sportbelofte en timmert nu gestaag verder aan een indrukwekkende zwemcarrière. Zo behaalde ze verschillende gouden en zilveren medailles op het BK en viel ze ook op de Vlaamse en provinciale kampioenschappen meermaals in de prijzen. Meer dan genoeg reden om haar tot sportbelofte te kronen.

De titel van sportvrouw van het jaar ging dan weer naar Camille Bouden (Bruinvissen Diksmuide). De zwemster is meervoudig Belgisch en Vlaams kampioen en heeft verschillende Belgische jeugdrecords op haar naam staan. Vorig jaar keerde ze terug naar haar roots en traint ze bij de Diksmuidse Bruinvissen.

Hoewel het wedstrijdseizoen laat op gang kwam door het coronavirus, kon atleet Yoran Deschepper meteen zijn stempel drukken op de wedstrijden die hij liep. Zijn sterke tijden op het Vlaams kampioenschap, de Europabeker in Roemenië en het Belgisch kampioenschap resulteren in de benoeming tot Diksmuids sportman van het jaar.

Scheidsrechter

Een eervolle vermelding ging tijdens de ceremonie ook naar Danniël Bernaert uit Leke. Danniël werd er gelauwerd voor zijn indrukwekkende vijftigjarige carrière als scheidsrechter in het voetbal. De man werd begin dit jaar ook al uitvoerig gefeliciteerd door niemand minder dan bondscoach Roberto Martinez. 

Club- en G-sportwerking

Naast de huldiging van de individuele talenten ontvingen ook alle provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenen een kleine attentie. Aandacht ging ook naar de twee nieuwste sportverenigingen in Diksmuide: hockey Diksmuide en padelclub De Maene.

Bijzondere aandacht ging ook naar de G-sport in onze boterstad. KSV Diksmuide stelde er zijn G-sportwerking voor en ook Jeroen Borra, een G-sporter die woont in zorgwoning VillaVip, gooide er hoge ogen met zijn deelname aan de 1/8ste triatlon van triatlonclub Trizer begin deze maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *