Diksmuide zet stappen naar een duurzame toekomst onder leiding van schepen Marc Deprez

Onder leiding van schepen Marc Deprez heeft de gemeenteraad van Diksmuide diverse maatregelen goedgekeurd, variërend van milieuvriendelijke initiatieven tot burgerparticipatie, om de stad toekomstbestendig te maken.

Diksmuide, 30 oktober 2023, 20:00 uur – Gemeenteraad Diksmuide

Innovaties in het afvoersysteem door Marc Deprez

Schepen Marc Deprez heeft de vernieuwing van het subsidiereglement voor het afvoersysteem voorgesteld. Dit reglement, dat oorspronkelijk in 2010 werd ingevoerd, biedt inwoners een aanvullende premie voor de aanleg van een gescheiden afvoersysteem voor hemelwater en huishoudelijk afvalwater bij bestaande woningen.

Deprez benadrukt het belang van gegevensbescherming

Marc Deprez heeft ook het belang van de bescherming van persoonsgegevens onderstreept. In samenwerking met Fluvius heeft hij een protocol voorgesteld voor de elektronische uitwisseling van persoonsgegevens in het kader van rioleringsactiviteiten.

Groene visie van Deprez

Schepen Deprez heeft zijn visie voor een groener Diksmuide gepresenteerd. Hij heeft plannen voorgesteld voor de aanleg van een openbare groenzone en een langzame verkeersverbinding, wat de stad nog aantrekkelijker zal maken.

Deprez aan het front tegen de Aziatische hoornaar

Marc Deprez heeft de urgentie van de bedreiging door de Aziatische hoornaar benadrukt. Hij heeft opgeroepen tot meer middelen en mankracht voor de bestrijding ervan, gezien het belang van bijen voor de biodiversiteit en landbouw.

Energie-initiatieven onder leiding van Deprez

Onder leiding van schepen Deprez heeft de stad besloten deel te nemen aan het thermografieproject van het Energiehuis DVV Westhoek, wat de energie-efficiëntie van woningen in Diksmuide zal verbeteren.

Deprez bevordert burgerparticipatie

Marc Deprez heeft de nadruk gelegd op burgerparticipatie met een nieuw reglement voor het burgerbudget. Hierbij krijgen burgers de kans om projecten voor te stellen die de stad ten goede komen.

Historische eerbetoon door Deprez

Tot slot heeft schepen Deprez de naam “De Gravestraat” voorgesteld voor een nieuwe straat in Pervijze, een eerbetoon aan de voormalige brouwerij De Grave.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be