Diervriendelijk vuurwerk in Torhout

Schepen van dierenwelzijn Elsie Desmet : Torhout zal zijn naam van levende stad weer volop waarmaken de komende weken en maanden. Het centrum en de wijken zullen opnieuw bruisen!

Traditioneel komen in de lente- en zomermaanden de wijken in Torhout naar buiten met hun wijkfeesten en -kermissen. In augustus is er “Torhout kermis”. Deze wijkfeesten en -kermissen zijn gezellige en warme momenten. Er valt van alles te beleven voor jong en oud en het is het ideale moment om jouw buren eens op een andere manier te ontmoeten.

Bij feesten hoort vaak vuurwerk. Dit is voor iedereen een magisch moment waar we met z’n allen samen van genieten. Voor de dieren is dit echter geen feestelijke gebeurtenis. De luide en onverwachte knallen lokken angst, stress en paniek uit bij hen. Dieren die in paniek geraken, kunnen wegvluchten en op de openbare weg terechtkomen en zich verwonden.

Ook het Lokaal Bestuur Torhout krijgt bij vuurwerk vaak meldingen van angstige honden, katten of paarden en breken verschrikte dieren soms uit. Daarom kiest het Lokaal Bestuur Torhout vanaf dit jaar resoluut voor diervriendelijk vuurwerk. Het vuurwerk in Don Bosco op 1 juni, in Sint-Henricus op 30 juni, in het stadspark op 21 augustus en in Wijnendale op 8 september zal diervriendelijk zijn.

Diervriendelijk vuurwerk is vuurwerk dat geluidsarm is. Dit wil niet zeggen dat het vuurwerk volledig stil is. De hardste knallen verdwijnen, de finale wordt meer gespreid en het aantal decibels is een pak lager. Op die manier wordt het vuurwerk ook voor dieren aangenaam. Dit wil echter niet zeggen dat dit vuurwerk minder spectaculair is!

“Vuurwerk in Torhout is voortaan diervriendelijk! Als Lokaal Bestuur kiezen we voluit voor feestelijk vuurwerk, maar houden hierbij rekening met onze dieren. Daarom zullen de knallen tijdens het vuurwerk in Torhout voortaan minder hard klinken,” zegt schepen van Dierenwelzijn, Elsie Desmet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *