Dienstencentrum Ten Patershove: het kloppend hart van Diksmuide

Dienstencentrum Ten Patershove in Diksmuide is een bruisende plek met een scala aan activiteiten, van lijndansen tot fietsen en Nordic Walking. Onder leiding van een gedreven team wordt er elke dag gewerkt aan het bevorderen van fysieke activiteit en sociaal contact.

M. Doolaeghestraat 2A, 8600 Diksmuide

Het Dienstencentrum Ten Patershove, verstopt in de charmes van Diksmuide, heeft haar deuren wijd geopend voor tal van activiteiten die bedoeld zijn om zowel lichaam als geest te versterken.

Gedreven team achter de schermen

Aan de basis van de levendige activiteiten in Ten Patershove ligt een onvermoeibaar team. Onder leiding van centrumleider Charlotte Vallaeys en bijgestaan door Michelle Cosse en Lieselotte Moeyaert, zorgt dit team ervoor dat alles op rolletjes loopt. En hoewel sommige gezichten zoals Martine Peel en Ilse Laverge misschien ontbreken op de foto, dragen ze net zo bij aan de dagelijkse magie van het centrum.

Van lijndansen tot scrabble: activiteiten voor elke ziel

Elke maandag kan men de muzikale klanken van vrolijke deuntjes volgen, wat leidt tot de lijndanssessies. Dankzij Arlette Doolaeghe hoeft men zich niet vooraf in te schrijven. Het biljartlokaal nodigt dagelijks leden uit om hun vaardigheden op de proef te stellen, terwijl de ontmoetingsruimte de creatievelingen onder ons, geleid door Josiane Seynaeve, verwelkomt voor een middag van handwerk en kunst.

En voor degenen die zich tot de sportievere kant voelen aangetrokken, biedt de Fietsclub elke vrijdag een adembenemende rit door de stad, terwijl de Nordic Walking groep iedere dinsdag een ander parcours kiest voor hun wandeling.

De filosofie van samenkomst

Wat deze activiteiten verenigt, is niet alleen hun doel om individuen fysiek te stimuleren, maar ook om sociaal contact en samenwerking te bevorderen. In een tijd waarin individualisme hoogtij viert, biedt Ten Patershove een welkome afwisseling: een plek waar samenwerking, gemeenschap en verbinding de boventoon voeren.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be – foto’s Brochure LDC Ten Patershove )