Diensten die verbinden: De oase van zorg in Diksmuide

Dienstencentrum Ten Patershove, M. Doolaeghestraat 2A, 8600 Diksmuide

De menselijke toets in zorgland

In het hart van Diksmuide, een stad doordrenkt van historische resonanties en omgeven door fluisterende velden, bevindt zich een bastion van warmte, zorg en gemeenschap: Dienstencentrum Ten Patershove.

Een welkom voor iedereen

Lieselotte Moeyaert, de drijvende kracht achter buurtgerichte zorg, en Charlotte Vallaeys, de bezielde centrumleider, worden in hun toewijding ondersteund door een team dat bruist van expertise en toewijding. Michelle Cosse, administratief medewerker, en Gamlat Kwaare, zorgen voor het fysieke welzijn van het centrum. Niet te vergeten zijn Martine Peel en Ilse Laverge, die met hart en ziel achter de schermen bijdragen.

Diensten die een verschil maken

Wassalon – Zorgvuldigheid en precisie, symbolisch voor de manier waarop Ten Patershove voor zijn leden zorgt. Voor slechts €5,50 tot €8,00 kan men kleding laten wassen, drogen en zelfs strijken.

Douchefaciliteiten – Een eenvoudige douchebeurt, soms onbereikbaar voor sommigen, wordt hier een realiteit voor €3,00.

Boodschappendienst – Een dienst die de kloof tussen behoefte en vervulling overbrugt. Voor degenen die gehinderd worden door ziekte of omstandigheden, is er altijd hulp binnen handbereik.

Medische pedicure – Onder de bekwame handen van Anick Dupret vinden voeten hun verlichting. De waarde van voetverzorging wordt hier niet onderschat.

Sociaal restaurant – Voor slechts €7,00 tot €10,00 wordt een maaltijd een ervaring, met gerechten vers bereid en een menu dat een maand vooruit kijkt.

Minder mobielen centrale – Mobiliteit wordt toegankelijk gemaakt voor hen die de wind in hun zeilen missen. Een jaar van vrijheid kan al vanaf €12,00.

Dorpsrestaurants – Een viering van gemeenschap en verbondenheid in elke deelgemeente van Diksmuide. Hier draait alles om samen zijn.

Een filosofische reflectie

Ten Patershove belichaamt meer dan alleen een dienstencentrum. Het vangt de essentie van gemeenschap, zorg en verbondenheid. In een wereld waar individualisme vaak hoogtij viert, herinnert Ten Patershove ons aan de waarde van het collectief, van het kijken naar onze medemens en het bieden van een helpende hand.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen www.westnieuws.be )