Designers duiken diep in de kern van ‘PHENOMENA’ te Kortrijk

Locatie: Kortrijk, Designers in Residence

Kortrijk – Een nieuwe samenwerking tussen DESIGNREGIO Kortrijk en het ELDERS collectief staat in de startblokken. Jonge ontwerptalenten krijgen hier de kans om zich te verdiepen in het thema “PHENOMENA”, dat zich richt op het onderzoeken van de aard van onze realiteit.

Licht op de ontwerpers van 2023

De drie ontwerpers die in 2023 in de schijnwerpers staan, zijn Yara Veloso, Simon Hampikian en Nicolas Zanoni. Hun innoverende werken zullen te bewonderen zijn tijdens het WONDER Creativity Festival te Kortrijk.

Yara Veloso: Het virtuele verweven met het fysieke

Vanuit Rotterdam brengt Yara Veloso, grafisch ontwerper en kunstenaar, een fusie van het fysieke en het digitale. Ze duikt diep in hoe technologie onze beleving van de wereld beïnvloedt. Haar benadering is als een vloeiende rivier die poëtische momenten met realiteit verbindt, verrassend en altijd in beweging.

Simon Hampikian: Alledaagse mysteries

Simon, woonachtig in Mulhouse, Frankrijk, heeft een scherp oog voor het detail in het dagelijkse leven. Door ‘straatgerichte’ fotografie toont hij fascinerende texturen en technieken, en transformeert hij alledaagse objecten in handgemaakte kunst.

Nicolas Zanoni: Diepgang in design

Nicolas Zanoni, een Parijse ontwerper, is gefascineerd door het diepe onderzoek van materialen. Zijn werk weerspiegelt een passie voor het productieproces, waarbij elk ontwerp een verhaal vertelt over de reis van ruw materiaal naar kunstwerk.

Een reis door ‘PHENOMENA’

De zoektocht naar de essentie van de werkelijkheid is zo oud als de mensheid zelf. Van oudsher heeft de mens zich afgevraagd: wat is echt? En wat is illusie? Deze vragen worden opnieuw gesteld, waarbij DESIGNREGIO en ELDERS het publiek uitdagen hun perceptie van de werkelijkheid in twijfel te trekken. De werkelijkheid, zo fluïde en toch zo concreet, blijft een mysterie dat altijd meer vragen dan antwoorden oproept.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.