Defensie in de schijnwerpers: gespreksavond met Jasper Pillen, gratis vanavond om 20uur in Woumen

Op 20 november 2023 organiseert OC Walnes een gespreksavond met Jasper Pillen over de Belgische Defensie. Pillen zal inzicht geven in de huidige en toekomstige staat van Defensie, met speciale aandacht voor de impact van recente geopolitieke ontwikkelingen.

Datum en locatie: Maandag 20 november 2023, 20:00 uur, OC Walnes – Woumen

Een diepgaande blik op Defensie met Jasper Pillen

Op de avond van maandag 20 november 2023, om 20 uur, verzamelen belangstellenden zich in OC Walnes, Woumen, voor een boeiende en onthullende gespreksavond over een onderwerp dat voor velen nog onbekend terrein is: Defensie. Vice-voorzitter van Open-Vld en Brugs schepen Jasper Pillen, ook vast lid van de Kamercommissie Landsverdediging, leidt deze avond om een dieper inzicht te bieden in de huidige staat en toekomstige richting van de Belgische Defensie.

Ontsluiering van een verborgen wereld

Defensie blijft voor veel burgers een groot vraagteken. Vragen zoals de kostprijs van het leger, de omvang ervan, de aanwezigheid van tanks, en de beschikbaarheid van munitie zijn maar enkele voorbeelden van de nieuwsgierigheid die heerst onder de bevolking. De mogelijke herinvoering van de dienstplicht en het idee van een Europees leger zijn eveneens actuele en prangende onderwerpen.

Een veranderende wereld

De Russische invasie in Oekraïne van 24 februari 2022 heeft aanzienlijke veranderingen teweeggebracht in de benadering van nationale defensie. Dit heeft geleid tot nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor de Belgische strijdkrachten en hun militairen. Jasper Pillen, met zijn uitgebreide ervaring en passie voor Defensie, staat klaar om deze thema’s uitvoerig te bespreken en de sluier van onwetendheid op te lichten.

Een interactieve avond

Na zijn presentatie zal Jasper Pillen beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden en in gesprek te gaan met de aanwezigen. Dit biedt een unieke kans voor directe interactie en het verkrijgen van dieper inzicht in de materie.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze informatieve avond. De toegang is gratis, inclusief een welkomstdrankje, wat bijdraagt aan de gastvrije en open sfeer van het evenement.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be