De Zinderende Zomer van Knokke-Heist: Een Smeltkroes van Verwondering

Een Walhalla van Vertier en Verrassing: Duik in een Zomer van Magische Vertoningen

Het majestueuze Cirque du Soleil ontketent deze zomer een stortvloed van ontzag in het schilderachtige Knokke-Heist. Maar daar stopt het niet. Deze schitterende kuststad is het theater voor internationaal vuurwerkspektakel, rijk gedoseerde kunstuitingen en een indrukwekkend natuurlijk schouwspel. En voor de jongste onder ons? Zij kunnen zich storten in een weelderige bloemenoorlog.

Van 27 juli tot en met 27 augustus zet Cirque du Soleil de Eventsite aan de Natiënlaan op zijn kop met de wonderlijke voorstelling KURIOS, een verbluffende ontsnappingsroute uit de realiteit. Bezoekers worden meegezogen in een oogverblindend schouwspel dat een feestelijk steampunk universum ontvouwt, waarbij het onverwachte zich achter elke hoek schuilhoudt.

www.cirquedusoleil.com

Op 19 augustus ondergaat het strand voor het Albertplein, ook bekend als de Place m’as-tu vu, een sprookjesachtige transformatie tot een marktplaats vol met kleurrijke papieren bloemen. Op deze dag wagen talloze kinderen zich aan een epische strijd om de mooiste strandbloemenwinkel en de koninklijke titel van ‘Mooiste Bloem van het Jaar’ te claimen.

www.zoutebeachflowerfestival.be

De honger naar schoonheid is diepgeworteld in de ziel van Knokke-Heist. Van een voortreffelijk opgemaakt bord in een culinair paradijs tot een stijlvol aangeklede etalage van een beroemd modelabel en een bruisend glas champagne in een van de kunstgalerieën. Knokke-Heist serveert je een cocktail van kwaliteit, een passie voor schoonheid en puur genieten. Spring aan boord en ontdek het allemaal tijdens de begeleide ART Tour, inclusief een verfrissend drankje en een smakelijk hapje. Nog te bewonderen tot en met 9 september, vertrek aan de Dienst Toerisme (Zeedijk 660, kant Lichttorenplein).

www.myknokke-heist.be/nl/art-tour

Het Zwin, een levend getijdengebied, zorgt tweemaal per dag voor een visuele symfonie wanneer het zeewater door een enorme geul naar binnen stroomt. Eens per maand, wanneer aarde, maan en zon in perfecte harmonie samenvallen, beleef je een spektakel van springtij. Dit is niet alleen een visueel genot, maar biedt ook een fascinerende blik op de vogelvluchten en de reacties van de roofvogels daarop. Bij eb wordt er een ware voedselvreugde ontketend voor steltlopers, eenden, meeuwen en nog veel meer. Via het Zwin Natuur Park kun je op 18 juli veilig een wandeling maken om dit unieke fenomeen te ervaren.

www.zwin.be

Het Internationaal Vuurwerkfestival van Knokke-Heist is een jaarlijks hoogtepunt dat plaatsvindt op het strand nabij de Meerlaan. Vier verschillende landen weven een betoverend verhaal van vuur en muziek in een elektriserende show. Het startschot wordt gegeven op 18 augustus en op 26 augustus wordt het vuurwerkkunstwerk van Knokke-Heist bekroond en de winnaar bekendgemaakt.

www.myknokke-heist.be

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )