De ziel van de Brugse baan ontwaakte in Gistel

19 augustus 2023, 21:00 – 22:10, Brugse Baan

De Brugse Baan, eens een stille getuige van de voetstappen van voorbijgangers en het geruis van voorbijrazende wielen, ontvouwde zich die avond als een toneel waar het lot zelf de teugels in handen had. Terwijl de hemel zich hulde in een schemerige mantel en de straatverlichting haar zachte gloed over het asfalt wierp, werd elk voertuig onderworpen aan een moderne inquisitie.

Het zuivere ademritueel

Acht voertuigen, als acht hoofdrolspelers in een episch drama, werden staande gehouden. Elke bestuurder blies, met ingehouden adem, in het apparaat dat besliste over hun lot. En allen, als een zucht van opluchting in de nachtlucht, ontkwamen aan de ketenen van Bacchus’ verleiding.

Meer dan alleen alcohol

Maar zoals elk groot verhaal zijn verrassende wendingen heeft, zo waren er sommigen die, hoewel ze de verleiding van de druiven der beschonkenheid weerstonden, betrapt werden op andere ondeugden. De wakende ogen van rechtvaardigheid, altijd alert en onverbiddelijk, merkten de verborgen zonden op die deze nachtelijke reizigers met zich meebrachten.

Het is een herinnering dat de mens, hoewel vaak zwak en feilbaar, altijd streeft naar verbetering en gerechtigheid. De Brugse Baan, meer dan alleen een weg, werd die avond een spiegel van de menselijke ziel.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be