De zaailingen van vandaag zijn de bomen van morgen

23 MIDD School bonte Pier Opening speelplein LC

Onder de vlag van vrolijke speelsheid en leren is onlangs een fonkelnieuw gemeentelijk speelplein geopend bij gemeenteschool De Bonte Pier in Leffinge. Als een nieuwe bron van vreugde en avontuur kregen de leerlingen van de school de kans om dit speelse paradijs als eerste te ontdekken en te verkennen.


Het speelplein, met het groene hart van Boerplay, versmelt op harmonieuze wijze met de weelderige natuurlijke omgeving van de school. Deze zelfde firma is verantwoordelijk voor het adembenemende speelplein aan de Sluisvaartstraat, een testament van hun inzet voor het integreren van speelruimtes met de natuur. In een samenwerking die het beste uit beide werelden haalt, kozen de jeugddienst en de schooldirectie voor een uniek organisch ontwerp, waarbij het hout, een symbool van groei en kracht, prominent aanwezig is.


Omarmd door een nieuw zacht tapijt van gras, gerealiseerd door de onvermoeibare inspanningen van de gemeentelijke diensten, biedt het speelplein een uitnodigende plek voor kinderen om vrijuit te ravotten. Het speelplein is een weerspiegeling van onze gemeenschappelijke visie voor een speelruimte waar plezier, leren en de natuur samensmelten.


Het speelplein is een openbaar erfgoed, een vrijplaats voor de onbeperkte fantasie van kinderen, toegankelijk voor iedereen buiten de schooluren. Dit versterkt de boodschap dat spelen niet alleen een bron van plezier is, maar ook een essentiële factor in de ontwikkeling van een kind. Spelen stimuleert creativiteit, bevordert sociale vaardigheden en draagt bij aan fysieke ontwikkeling.


In een voortdurende inspanning om de onderwijsomgeving te verrijken, werkt het gemeentebestuur samen met de directie en het schoolbestuur aan de voorbereiding van de vernieuwing van De Bonte Pier. Dit initiatief benadrukt het belang van een stimulerende en uitdagende leeromgeving, waar kinderen niet alleen academische kennis opdoen, maar ook leren door te spelen en te verkennen.
Zoals de metafoor van het hout dat in het speelplein is verwerkt, mogen we nooit vergeten dat onze kinderen de zaailingen van vandaag zijn die de toekomstige bomen van morgen zullen worden. Laten we hen daarom de ruimte geven om te groeien, te bloeien en te spelen.

( Tekst Andy vermaut & Serge Jansen Westnieuws.be )