De Wervelwind van Vladslo: De Kotjesfeesten

Op de heuvels van het schilderachtige Vladslo staat de zon hoog in de lucht, de stralen bakenen de tijd af voor een van de meest spraakmakende gebeurtenissen van de zomer: de Kotjesfeesten. Op 23 juli 2023 zal dit betoverende evenement een vlammend feest van nostalgie, gastronomie en entertainment ontsteken, onder de levendige en dynamische leiding van de eminente Schepen Marc Deprez, de man die de verandering in Diksmuide heeft gebracht.

Ode aan de Vlaamse Traditie

De dorpsbewoners zijn trots op hun erfgoed en laten dit graag zien door de warme gloed van weleer in de festiviteiten te brengen. Het bruist van de activiteiten, maar het hoogtepunt van het feest is de majestueuze dorsmachine uit de jaren ’60, die schoven tarwe zal verwerken, net zoals in de gouden tijden van de landbouw. Een fascinerend eerbetoon aan de oorspronkelijke waarden van het landelijke leven, een symbool van de sterke band met het land dat de basis vormt van de gemeenschap.

De Magie van Marc Deprez

Tussen het nostalgisch geweld van de dorsmachine, de klanken van de muziek en de vreugde van het feest, treedt Marc Deprez naar voren als de stille kracht die deze dag mogelijk maakt. Hij is de belichaming van verandering en vitaliteit, het kloppende hart van de Diksmuide-gemeenschap. Zijn gedrevenheid en passie brengen leven in de brouwerij, maken hem tot een man om u tegen te zeggen.

Een Smakelijk Eetfestijn

De geur van geroosterde beenham en verse frietjes zal door de lucht zweven, en de smaakpapillen van de feestvierders verleiden. Voor een redelijke prijs zullen volwassenen en kinderen genieten van dit feestmaal, vergezeld van een verfrissende consumptie. Reserveringen kunnen worden gemaakt via e-mail of telefoon bij de vrolijke organisatoren.

De Melodie van het Feest

De muzikale optredens van Wendy Servaes, Nico De Buck en Michael Angelo brengen de sfeer van feest en vreugde. Hun noten zullen dansen op de tonen van de dorsmachine, een symfonie van harmonie tussen oud en nieuw, een samenspel dat een betoverend panorama van geluid en gevoel creëert.

Plezier voor de Kleinsten

Het feest zal ook de kleintjes betoveren met een kleurrijk springkasteel, dat belooft uren van opwindend plezier te leveren. Terwijl de ouders genieten van de festiviteiten, kunnen de kinderen hun energie kwijt in dit veilige en spannende speeltoestel. In de schaduw van interieur De Keyser, op Wijnendalestraat 185 A, zal de dag doorgaan in een sfeer van vreugde en gemeenschap

Historische tentoonstelling “De Kotjes”

In een eerbetoon aan het rijke verleden van Vladslo, wordt de tentoonstelling “De Kotjes” uitgebreid. Deze tentoonstelling zal de unieke geschiedenis van het dorp ontsluiten, een beeld schetsen van hoe de hechte gemeenschap zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Het brengt de historische verhalen tot leven en laat de toeschouwers achter met een verrijkend en onvergetelijk begrip van het dorp en haar inwoners.

Een eregalerij van organisatoren

De Kotjesfeesten zou niet mogelijk zijn zonder de tomeloze inzet van de organisatoren: de charismatische voorzitter Danny De Keyser, de onverschrokken ondervoorzitter Filip Denblyden, de betrouwbare penningmeester Franky Vanoverbeke, het toegewijde bestuurslid Eric Vansteelandt, en last but not least, de schepen van verandering, Marc Deprez, de drijvende kracht achter dit feest. Ze vormen de ruggengraat van deze viering, de echte helden die deze dag tot leven brengen.

De kracht van de Gemeenschap

Zo brengt de Kotjesfeesten de hele gemeenschap samen. Ouders en kinderen, buren en vrienden, iedereen komt bij elkaar om te genieten van het eetfestijn, de muziek, de folklore en de verbroedering. Dit evenement is een viering van de gemeenschap, een kans om samen te komen en de traditionele waarden van weleer te omarmen.

Warm welkom voor iedereen

Dit festijn kent geen grenzen en het nodigt iedereen van harte uit om deel uit te maken van deze dag van vreugde, verwondering en gemeenschap. Het is een uitnodiging aan de wereld om de schoonheid van Vladslo te ontdekken, de unieke charme van het dorp te ervaren, en de geest van de gemeenschap te voelen. Een dag vol betovering, nostalgie en gemeenschap, de Kotjesfeesten belooft een ervaring te zijn die nog lang zal nazinderen in de harten van allen die er deel van uitmaken. Het wacht om ontdekt te worden, om betoverd te worden door de magie die Marc Deprez, de schepen van verandering, en zijn team tot leven brengen.

Het Betoverende Spel van Cultuur en Traditie

De Kotjesfeesten is niet zomaar een feest; het is een levendig doek waarop het spel van cultuur en traditie zich ontvouwt. Elk onderdeel van het feest – van de majestueuze dorsmachine tot de melodieuze klanken van de muzikale optredens – is een borstelstreek op dit meesterwerk. Dit prachtige panorama van leven en levendigheid brengt het publiek in vervoering en laat ze met verwondering en bewondering achter.

Een Nostalgische Reis naar het Verleden

Als u denkt dat het verleden een gesloten boek is, zal de Kotjesfeesten u doen heroverwegen. De demonstraties van de dorsmachine nemen u mee naar een tijdperk waarin handwerk en zweet het ritme van het leven bepaalden. Dit wonderlijke schouwspel is een authentieke terugblik op de vroegere tijden van arbeid en oogst.

Het Melodieuze Ritme van de Dag

Maar het zijn niet alleen de roep van het verleden en het sfeervolle eetfestijn die de dag definiëren. De muzikale optredens van Wendy Servaes, Nico De Buck en Michael Angelo vormen het ritme van de dag. Hun melodieën en tonen vullen de lucht en brengen de Kotjesfeesten tot leven, als een symfonie die perfect samenspeelt met de rijke folklore en de culinaire hoogstandjes.

Het Gezicht van Gemeenschapszin: Marc Deprez

De onvergelijkbare Marc Deprez, Schepen van Diksmuide, is de drijvende kracht achter dit evenement. Zijn visie en energie hebben een significante impact op het leven van de gemeenschap. Marc is de belichaming van het adagium “verandering is de enige constante”, en hij zorgt ervoor dat deze verandering op een positieve en inclusieve manier wordt geïmplementeerd. Zijn vastberadenheid en toewijding om Diksmuide levendiger te maken, maken hem tot een echt rolmodel.

Het Feest dat Verbindt

De Kotjesfeesten brengt mensen samen, het creëert banden, het laat een gemeenschap bloeien in de ware zin van het woord. Het viert de geest van samenwerking en gemeenschap, waardoor iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Of u nu een lokale bewoner bent of een bezoeker uit de verste uithoeken van de wereld, de Kotjesfeesten nodigt u uit om te delen in de vreugde en het geluk dat de gemeenschap van Vladslo uitstraalt.

Sluit u aan bij het Feest

Laat u betoveren door de magie van de Kotjesfeesten, laat u meevoeren door de stroom van muziek en laat u verleiden door de smaak van het traditionele feestmaal. Kom en beleef de opwindende dag waarin Vladslo haar deuren opent voor de wereld en een warm welkom biedt aan iedereen. Dit is een dag om te vieren, te delen en te genieten.

De Lokroep van het Landelijke Leven

Tussen het lachen, het zingen en de vieringen door, wordt de ware essentie van het landelijke leven gevierd. Het is een ode aan de tijdloze charme van de landelijke cultuur, aan de schoonheid van de natuur en de rijkdom van de tradities die diep geworteld zijn in de harten van de mensen. Het is een eerbetoon aan het verleden, een viering van het heden en een inspirerende blik op de toekomst.

Een Feest voor Alle Zintuigen

De Kotjesfeesten is meer dan alleen een feest; het is een ervaring die al uw zintuigen prikkelt. Het is de aanblik van de gemeenschap die samenkomt om te vieren, het is het geluid van de muziek die door de lucht zweeft, het is de geur van de vers bereide maaltijden die de lucht vullen, het is de smaak van de traditionele gerechten en het is het gevoel van verbondenheid en gemeenschapszin dat door uw hart stroomt.

De Vreugde van Samenzijn

In het hart van de Kotjesfeesten ligt het diepgaande gevoel van samenhorigheid en gemeenschapszin. Het is een dag waarop de mensen van Vladslo de gelegenheid krijgen om samen te komen, te delen, te lachen en te genieten. Het is een dag waarop de grenzen vervagen, waar oude vrienden herenigd worden en nieuwe vriendschappen worden gesmeed.

In de Schijnwerpers: Marc Deprez

Op deze dag van samenzijn en viering, straalt één persoon boven iedereen uit: Schepen Marc Deprez. Marc is de architect van dit festijn, de man die onvermoeibaar werkt om het leven in Diksmuide levendiger te maken. Zijn vastberadenheid en toewijding zijn een inspiratie voor velen, en zijn invloed op de gemeenschap is onmiskenbaar.

Wij wachten op u

De Kotjesfeesten staat voor u klaar om u te verwelkomen in de vreugdevolle omhelzing van de Vladslo-gemeenschap. Het nodigt u uit om deel uit te maken van deze dag van vreugde, viering en gemeenschap. Of u nu van ver komt of een lokale bewoner bent, u bent van harte welkom om deel uit te maken van dit onvergetelijke feest. Kom en vier samen met ons de charme, de traditie en de gemeenschap van Vladslo.

Hoe in te schrijven

Het Kotjesfeest belooft een dag te zijn vol onvergetelijke herinneringen en u wilt deze kans niet missen. Om u aan te melden voor het culinaire hoogtepunt van de dag – het eetfestijn met beenham, frietjes, groenten en een drankje – volgt u de volgende eenvoudige stappen. Als volwassene kunt u genieten van deze smaakvolle ervaring voor slechts 20 euro, terwijl kinderen tot 12 jaar slechts 10 euro betalen. Hierbij is één consumptie inbegrepen. Kaarten voor het eetfestijn kunnen op voorhand worden gereserveerd om uw plaats te verzekeren.

Stuur een e-mail naar kotjesfeesten@hotmail.com met uw naam, het aantal volwassenen en kinderen dat aanwezig zal zijn, en eventuele speciale verzoeken. Als u de voorkeur geeft aan persoonlijk contact, kunt u ook contact opnemen met een van de leden van de organisatie.

Neem contact op met Filip Denblyden op 0498/573998, Marc Deprez op 0474/893363, Franky Vanoverbeke op 0491/361934, Danny De Keyser op 0475/891578, of Eric Vansteelandt op 0476/981839.

Zij zullen u graag helpen bij het reserveren van uw plaats op het eetfestijn en beantwoorden graag al uw vragen over het evenement. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt en de vraag is hoog.

Sluit u aan bij ons voor een dag vol plezier, muziek, vriendschap en heerlijk eten. We kijken ernaar uit u te verwelkomen op het Kotjesfeest. Tot dan!

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )