De verlokking van de zee: een uniek keramiekcafé duikt op in Oostduinkerke

Oostduinkerke verwelkomt een uniek ‘keramiekcafé’ op 8, 9 en 10 augustus, gehost door de kustbewoners Brenda en Sabine. In dit café kunnen bezoekers keramiek naar hun eigen smaak versieren, dat vervolgens gebakken wordt voor dagelijks gebruik. Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden en biedt bij avondsessies voor groepen een gratis fles wijn of cava aan.

Een zilt briesje, een dosis creativiteit

Men kan de meisjes wegnemen uit de zee, maar de zee nooit uit de meisjes halen. Als geboren en getogen kustbewoners weten Brenda en Sabine hoe stimulerend de zee kan zijn, hoe het zoute briesje de vlammen van creativiteit kan aanwakkeren. In dit licht zijn ze geïnspireerd om hun bijzondere project – een ‘keramiekcafé’ – naar het mooie Oostduinkerke te brengen.

Het keramiekcafé: een wereldwijde hype aan onze kust

Op 8, 9 en 10 augustus zal dit boeiende ‘keramiekcafé’ zich nestelen in de betoverende locatie van Hoogtij Oostduinkerke. Dit concept, al een trend in vele grote steden over de hele wereld, biedt de bezoekers de gelegenheid om een stuk keramiek te kiezen en naar eigen smaak te versieren. Eenmaal gedecoreerd, wordt het keramiek gebakken op 1060 graden, waardoor het geschikt wordt voor dagelijks gebruik.

Een artistiek uitje voor alle leeftijden

De activiteiten zijn gepland van 10 uur ‘s ochtends tot 21 uur ‘s avonds en verwelkomen zowel jong als oud. Of u nu een uitstapje wilt organiseren met collega’s of vrienden, het keramiekcafé is de ideale plek. Voor avondsessies krijgen groepen van 10 personen of meer een gratis fles wijn of cava van het huis aangeboden. En dat alles met een adembenemend zicht op het strand en de zee!

De drijvende krachten achter het pop-up project

Dit unieke pop-up project is het geesteskind van Sabine Van Biervliet, oorspronkelijk uit Oostende, en Brenda Keirsebilck, afkomstig uit Westende. Beiden bleven na hun studie in het binnenland, waar ze nu hun eigen atelier hebben; Sabine in Kortrijk, Brenda in Wilrijk.

Wanneer ontmoeten we je?

Heb je interesse in een gesprek over dit pop-up project? Sabine en Brenda zijn op vrijdag 4 augustus om 11 uur bij Hoogtij in Oostduinkerke en natuurlijk doorlopend op 8, 9 en 10 augustus.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *