De Stroom van de Stad: Het Geschenk van Gratis Drinkwater in Roeselare

De Bron van het Leven

In het pittoreske Roeselare, waar de zomerzon een gouden gloed over de stad uitstraalt, is er een vloed aan menselijke vriendelijkheid die borrelt als een frisse bron. Op een specifiek zwoel weekend, het batjesweekend, vloeide dit in de vorm van een koel, verfrissend en volkomen gratis geschenk: drinkwater. Het belang van hydratatie op deze warme dagen is niet te onderschatten, en het stadsbestuur zocht dan ook manieren om dit vloeibare levenselixir vrijelijk ter beschikking te stellen tijdens evenementen in de lente- en zomerperiode. Maar de zorg voor de burgers stopt niet bij de seizoenswisselingen. Het is een belofte die doorheen het hele jaar standhoudt, een belofte die zich manifesteert in de vorm van verschillende nieuwe initiatieven.

Toegangspoorten naar Verfrissing

Gratis drinkwater is niet alleen een zomers fenomeen in Roeselare. Het wordt beschikbaar gesteld op verschillende plaatsen binnen de stad, waardoor de toegang gedurende het hele jaar gegarandeerd is. Het gebied van Trax, de Kop van de Vaart, en zelfs het binnenplein van het nieuwe stadhuis zijn uitgerust met drinkwaterpunten. Evenzo kunnen de dorstige sporters op de stedelijke sportterreinen zich te allen tijde laven aan het kosteloze drinkwater.

De Warmte van de Hartelijke Plekken

De genereuze bijdrage van de stad wordt verder versterkt door het netwerk van de ‘Hartelijke Plekken’, een initiatief van Enchanté vzw. Dit netwerk creëert een omgeving waar mensen van alle lagen van de bevolking elkaar ontmoeten op plaatsen die doorgaans minder toegankelijk zijn.

Ook in Roeselare zijn er velen die hunkeren naar verbinding en ontmoeting. Dankzij dit samenwerkingsverband van hartelijke handelaars, sociale organisaties en sympathieke klanten heten we hen welkom met open armen. Een klein gebaar kan een wereld van verschil maken.

Bij deze Hartelijke Plekken wordt nu ook gratis drinkwater aangeboden. Ongeveer een dozijn van deze plekken zal vanaf juli gratis drinkwater beschikbaar stellen, en de stad voorziet voor de Hartelijke Plekken herbruikbare drinkflessen voor de burgers die zelf geen fles bij zich hebben.

De Hartelijke Plekken

Hier is een lijst van de Hartelijke Plekken waar gratis drinkwater wordt aangeboden: Foodstore – Brugsesteenweg 281, ’t Bakkerietje – Brugsesteenweg 123, Mr. Steve Barbershop – Middenstraat 25, Oxfam Wereldwinkel – Noordstraat 156, Bie Sweets – Ooststraat 104,  North Streetwear – Noordstraat 54, Mokkabar – Wallenstraat 21, Mamado – Wallenstraat 15, Kidspalace – Wallenstraat 10,Friethuisje – Meensesteenweg 97,Krokantino en café ’t Motje – Rumbeeksesteenweg 241 Met de toewijding van de Hartelijke Plekken aan het verstrekken van gratis drinkwater, is de toegang voor de burgers in Roeselare groter geworden. Hoewel de toegang tot drinkwater het hele jaar door van groot belang is, wordt het nog crucialer op warme dagen. Laten we deze verfrissende initiatieven zien als een warme uitnodiging aan andere handelaars en organisaties om zich bij het Hartelijke Plekken-netwerk aan te sluiten.

Een Woord van Schepen Michèle Hostekint

Door het engagement tot het aanbieden van gratis drinkwater van de Hartelijke Plekken is de toegang tot drinkwater opnieuw groter geworden voor de burgers. Heel het jaar door is die toegang belangrijk – maar nog extra van belang op warme dagen. Laat het ook een warme oproep zijn naar andere handelaars en organisaties die goesting hebben om in te stappen in het Hartelijke Plekken-netwerk, aldus schepen Michèle Hostekint.

Meer weten over de hartelijke plekken? Bezoek dan https://www.iedereen.vanrsl.be/steun-het-warme-netwerk-van-enchante om meer te weten te komen over dit prachtige initiatief

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )